Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

John Arne Riise avslører at han vil bli trener. Rekdal advarer

- Du får hilse og si at det er ganske utfordrende, sier Kjetil Rekdal til John Arne Riise.

TRENERDRØM: John Arne Riise drømmer om å bli fotballtrener. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TRENERDRØM: John Arne Riise drømmer om å bli fotballtrener. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Denne saken ble publisert 29. mai 2016.

(Dagbladet): Kjetil Rekdal og John Arne Riise er to av Tippeligaens desidert største profiler i kraft av sine eventyrlige karrierer.

Duoen har flere likhetstrekk enn bare suksessen på fotballbanen. De er to av Norges mest utpregede vinnerskaller og har aldri vært redde for å ytre sine meninger. Begge havner ofte i søkelyset.

I dag er Rekdal trener og Riise spiller, men snart kan 35-åringen fra Ålesund befinne seg i en sjefsrolle.

- Jeg har prøvd meg litt som fotballekspert og synes det var veldig moro. Jeg føler at jeg kan fotball etter så mange år og har mye inside-info. Samtidig har jeg også lyst til å bli trener. Det hadde vært kult, og jeg tar trenerkurs for å ha muligheten til det etter spillekarrieren, avslører Riise overfor Dagbladet.

- Bjørn Helge sier at han vil være hovedtrener og ha deg som assistent?

- Det kan godt hende. Bjørn Helge har kommet lenger på trenerbiten enn meg og er en bedre trener enn meg nå. Han kan bli en kjempedyktig trener, men jeg håper også at jeg kan bli det, sier AaFK-profilen.

Rekdals melding til Riise

Når det eventuelt skjer, er foreløpig ukjent. Rekdal ønsker Riise hjertelig velkommen inn i trenerbransjen, men tydeliggjør at det er en brutal bransje.

- Hvis John Arne har planer om å bli trener, kan du hilse og si at det er ganske utfordrende. Lykke til, he-he, sier Rekdal til Dagbladet.

- Det er en heavy bransje og veldig utfordrende. Samfunnet endrer seg, og den nye generasjonen er annerledes oss. De må tilnærmes annerledes. Den menneskelige relasjonen er utfordrende. Det samme er det å dele ut ris og ros. Å ta valg er utfordrende. Mediehverdagen gir oss utfordringer. Det er et veldig krevende yrke, men John Arne har jo veldig mye erfaring, sier 47-åringen.

Riises Liverpool-drøm

Den erfaringen vil Riise bruke for hva det er verdt.

- Jeg har lært veldig mye av de trenerne jeg har hatt, spesielt Rafael Benitez, som jeg fortsatt har mye kontakt med. Jeg har også jevnlig kontakt med Claudio Ranieri. Selv om man bytter klubber og managere ofte, synes jeg det er viktig å bevare kontakten. Da kan jeg forhåpentligvis få hjelp en gang jeg trenger det, forteller ålesunderen.

MØTER GAMLEKLUBBEN: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal trenger tre poeng mot gamleklubben Aalesund.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MØTER GAMLEKLUBBEN: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal trenger tre poeng mot gamleklubben Aalesund. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Hvis jeg skal bli trener, går jeg «all in» med store ambisjoner. Da vil jeg nå toppen. Jeg har et navn og en karriere som gjør det enklere å få trenerjobber i utlandet. Jeg ser for meg å starte i Norge, som Ole Gunnar Solskjær, og ta steget ut. Kanskje jeg kan bli assistenten til Steven Gerrard eller Jamie Carragher en dag.

- Hvis Gerrard tar over Liverpool en dag, blir du hans assistent. Så får han sparken og du tar over?

- Hahaha, ja, det hadde vært noe. Hvis Gerrard blir Liverpool-manager, får nok jeg nøye meg med å bli klubbens fysiske trener. Det hadde vært fantastisk det også. Det hadde vært en drøm å komme tilbake til Liverpool en dag. De har en stor plass i hjerte mitt og er en viktig del av livet mitt.

VIF vurderte aldri Riise

Riise trente med Vålerenga i fjor sommer, men en overgang til hovedstadsklubben var aldri aktuelt.

- Han trente en del med oss, men det har John Carew, Morten Gamst Pedersen og mange andre utenlandsproffer gjort mens de har vært innom Oslo også. Det var aldri et tema å hente John Arne til VIF. Økonomien hadde vært en soleklar utfordring, sier Rekdal.

- Jeg har et godt forhold til John Arne. Han kom inn på landslaget mot slutten av min periode med friskt mot. Jeg har ikke noe negativt å si om John Arne, tvert imot. Jeg har stor respekt for ham som fotballspiller og som menneske. Han har vunnet Champions League og vært en god ambassør for norsk fotball, mener den tidligere AaFK-treneren.

Rekdals Vålerenga og Riises AaFK møtes på Color Line Stadion i dag. Avspark er kl. 20.00. Kampen sendes på TV 2 Zebra.

TILBAKE I ÅLESUND: John Arne Riise endelig hjemme igjen. Nå vil han lære seg sunnmørsk. Reporter: Øyvind Godø. Video: Bjørn Langsem Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!