Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«John Arne Riise, den deiligste kroppen»

Ullevaal-supporternes hyllest til hardt prøvede Riise.

RIISE ER TOPPEN:  John Arne Riise (31) smilte bredt på gårsdagens trening - og gjorde det samme da han fikk se teksten til supportersangen sin.   Foto: Bjørn Langsem
RIISE ER TOPPEN: John Arne Riise (31) smilte bredt på gårsdagens trening - og gjorde det samme da han fikk se teksten til supportersangen sin. Foto: Bjørn Langsem Vis mer


• Se kampen direkte og delta i debatten i vårt fotballstudio klokka 20!

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Landslagets supportergjeng lover å synge ekstra mye for John Arne Riise (31) på Ullevaal i kveld.

- Vi pleier vanligvis å synge navnet hans, med taktfast klapping i mellom. «John Arne Riise!!! John Arne Riise!!!», forteller Johne Stødle, president i supportergrupperingen Oljeberget.

- Men det kan godt hende vi drar fram vår egen Riise-sang igjen nå, etter det som har skjedd de siste dagene.

I fjor hadde landslagets offisielle supporterklubb 810 medlemmer. Siden det er en ny sesong som starter nå, har ikke Stødle de ferske tallene før hjemmemøtet med Slovenia.

Men det er uansett hans gjeng som drar i gang sangene og jubelropene for de norske spillerne på Ullevaal.

- Vi har en som vi laget for en del år tilbake, sier Stødle, og synger - til tonene fra «Sola er god, sola er toppen»:

«Riise er god, Riise er toppen/John Arne Riise, den deiligste kroppen/Riise han skyter, han bommer nok ei/Riise som skyter er best, synes jeg!»

Riise ler av teksten
Da Dagbladet viste John Arne Riise tekstlinjene etter gårsdagens landslagstrening, trakk han bredt på smilebåndet:

- Ha-ha! Jeg hører de synger noe av og til. Men den her teksten har jeg ikke fått med meg før. Moro!

Sangen har ligget i supporterklubbens skuff de siste landskampene, men ifølge Stødle ligger det an til en relansering i kveld.

- Ja, det kan fort skje. Det er noen år siden den er laget, men den har alltid vært med oss, selv om vi ikke synger den så ofte, sier Stødle.

- Men etter de siste dagers hendelser rundt John Arne, kan det godt hende vi drar den fram, ja.

Har Riise-sko hjemme
Den utskjelte venstrebacken er nemlig fortsatt en av supporternes største helter.

- Vi kommer til å gi John Arne skikkelig støtte mot Slovenia. Hva han gjør i fritida, tar ikke vi stilling til. Vi er opptatt av innsatsen han legger ned, og at han nettopp har satt rekord med 105 landskamper - en rekord han styrker mot Slovenia. Som supporterklubb er det vår jobb å støtte spillerne. Det trenger de, sier Stødle.

- Men vi har snakket internt om å markere litt ekstra støtte til John Arne. Både i forbindelse med rekorden hans, men også etter det som har vært skrevet. Det blir viktig for oss, forklarer presidenten, som selv har et par fotballsko hjemme som Riise ga til Oljeberget for et par år siden.

Takknemlig Riise
Riise er glad for støttespillernes lojalitet:

- Jeg føler alltid jeg får støtte på kampene våre, både fra Oljeberget og fra de andre norske tilskuerne. Hver gang det har vært noe, så har jeg fått skikkelig backing, både før og etter kampen, forteller 31-åringen.

- Folk skal vite det betyr veldig mye for meg. Når man er litt i vinden er det fantastisk å se, forteller Riise.

- Selv om du ikke er så opptatt av hva folk synes om deg, er det godt å komme til kamp og vite at du har støtte fra folk og publikum. Det takker jeg for, og det gir meg ekstra energi til å prestere bedre. Det tror jeg alle ser også, forklarer 31-åringen.

• Se Lars Dybwads oddstips for Norge - Slovenia og andre kamper i kveld.

FESTSANG: Pugg denne - eller print den  ut - og ta den med deg på Ullevaal i kveld. Grafikk: Kjell Erik Berg
FESTSANG: Pugg denne - eller print den ut - og ta den med deg på Ullevaal i kveld. Grafikk: Kjell Erik Berg Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media