AVFEIER MANCHESTER UNITED: John Arne Riise tror Liverpool slår Manchester United på søndag, og at sistnevnte ender utenfor topp fire ved sesongslutt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
AVFEIER MANCHESTER UNITED: John Arne Riise tror Liverpool slår Manchester United på søndag, og at sistnevnte ender utenfor topp fire ved sesongslutt. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

John Arne Riise erter United-fans før hatkampen. Avfeier erkerivalen

- Ikke et topp fire-lag.

(Dagbladet): Før søndagens kamp mellom Liverpool og Manchester United på Anfield bygges det bare større og større forventninger.

John Arne Riise gjør ingenting for å dempe følelsen mellom de to klubbenes supportere. Tvert imot.

I et langt intervju med Liverpool Echo før søndagens kamp beskriver han klubben hvor han sikret seg stjernestatus som venstreback som bedre enn rivalen fra Manchester.

- Ikke overbevist meg Sunnmøringen er trygg på at hjemmelaget skal ta tre svært viktige poeng i kampen om en Champions League-plass.

- United har ikke overbevist meg. Jeg synes ikke de er et topp fire-lag, sier Riise.

Riises intervju med Liverpool-avisa har fått mye oppmerksomhet på balløya, og fredag er det den mest delte saken på Facebook.

Før søndagens hatkamp skiller det to poeng mellom dem. Hjemmeseier vil skyve Manchester United ut av topp fire, mens en borteseier betyr at Liverpool er fem poeng bak den ettertraktede fjerdeplassen med åtte kamper igjen.

Gode minner Riise har selv gode minner fra de intense oppgjørene mellom de to klubbene. I 2001 hamret han ballen i mål fra drøyt 20 meter. Liverpool vant kampen 3-1.

34-åringen beskriver det som sitt beste mål i karrieren, og en scoring som ga ham status i klubben.

- Det er favoritten min på grunn av motstanderen og hvordan jeg traff ballen. Det var som det perfekte golfslaget, jeg kjente knapt at jeg traff ballen, forklarer Riise.

Det er to av Premier Leagues formlag som møtes i søndagens batalje. Etter Liverpools ydmykende 3-0-tap i desember mot Manchester United, har de tatt 33 av 39 poeng i serien.

Manchester United har bare tapt to ganger på de siste ti kampene og høvlet sist helg over Tottenham med det de beskrev som sesongens beste kamp.