FERDIG: John Arne Riise er ferdig i kypriotiske Apoel Nicosia. Foto: AFP PHOTO /JACK GUEZ
FERDIG: John Arne Riise er ferdig i kypriotiske Apoel Nicosia. Foto: AFP PHOTO /JACK GUEZVis mer

John Arne Riise ferdig i Apoel

- Et tøft valg.

(Dagbladet): John Arne Riise har valgt å avslutte tiden i Apoel Nicosia etter en sesong. Det skriver 34-åringen på sin blogg.

- Jeg har blitt spurt ofte de siste ukene om framtiden min. Om jeg skal bli værende en sesong til eller ikke. Det har vært mange rykter rundt forbi. Så i stedet for at folk snakker og later som de vet alt, skal jeg fortelle deg med mine egne ord. Og igjen, dette var ikke enkelt, og avgjørelsen var enda hardere, skriver Riise.

- Jeg har etter lang betekningstid bestemt meg for å ikke ta et år til i Apol. Det er en avgjørelse jeg tok for noen uker siden. Jeg snakket med Manduca og presidenten. Jeg uttrykte hva jeg følte. De forsøkte å få meg til å forandre mening. Jeg ville ikke at noen skulle vite noe da jeg ville fokusere på The Double (serien og cupen), skriver han videre.

John Arne Riise meldte overgang til det kypriotiske hovedstadslaget Apoel Nicosia i fjor sommer. Forrige uke sikret de seg en gjev dobbel i både cup- og seriemesterskapet.

Sunnmøringen går ikke inn i detalj på hvorfor han har valgt å sette strek etter en sesong på ferieøya, men følte det var et riktig valg for både hans karriere og familie.

- Nå vil jeg ha en lang sommer hvor jeg kan bestemme meg for hva jeg vil gjøre videre. Jeg kan gå tilbake til Norge, men jeg føler at jeg har noen flere år foran meg i utlandet, skriver Riise.

Riise har altså ikke tenkt å legge fotballskoene på hylla med det første. I april skrev han et blogginnlegg om hvordan han følte seg sterkere og bedre trent enn noensinne.