John Arne Riise frir til Brann, men har fortsatt ett stort problem

- Jeg digger Bergen. Det kribler i magen.

(Dagbladet): Hjemlengselen gjorde at John Arne Riise avsluttet sitt indiske eventyr i Dehli Dynamos. Nå er mannen med flest norske landskamper gjennom tidene på klubbjakt, aller helst i Tippeligaen.

Tidligere lå det i kortene at 35-åringen ville returnere til moderklubben Aalesunds Fotballklubb etter at AaFK og Riise-familien skværet opp da Bjørn Helge Riise vendte tilbake til Ålesund.

Drømmen om brødregjenforening ble imidlertid lagt på is tidligere i vinter. I går kveld fridde storebror Riise i stedet til nyopprykkede Brann.

- Jeg digger Bergen. Når jeg setter meg på flyet og kommer hit, kribler det i magen. Jeg synes det er en fantastisk by og jeg møter hyggelige folk som smiler. Det hadde vært hyggelig å være her, sa Riise i Premier League-studio i går.

Brann er positive Frieriet tas svært godt imot i Bergen.

- Riise har skjønt det jeg har sagt lenge: Du har ikke spilt fotball i Norge før du har spilt for Brann. Han står fritt til å kontakte oss. Vi blir smigret når folk sier at de vil til Brann, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt til BT.

- Vi får bare skaffe Riise en flybillett til å komme hit til oss i Florida, sier Soltvedt med et glimt i øyet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når ønsket er gjensidig, burde alt ligge til rette for et samarbeid. Det er bare ett problem som fortsatt gjelder for Liverpool-legenden med fortid også i Roma, Monaco og Fulham:

Riises Betsson-avtale er fortsatt uforenlig med norsk fotballs avtale med Norsk Tipping.

Tippeligaen og Betsson kan fremdeles ikke kombineres, så lenge NFF er konsekvente i sitt standpunkt.

Riises Betsson-problem Dagbladet formidlet i høst at Riise kunne ha funnet løsningen på problemet med sin nye toårsavtale hvor han av Betsson fikk muligheten til å ta en pause for å få spille i Tippeligaen for første gang i karrieren.

Men så kom kontrameldingen: En pause er ikke nok, ifølge Norges Fotballforbund.

- Vårt utgangspunkt er at kontrakten med Betsson må termineres om Riise skal spille i Tippeligaen. Å ta en pause fra avtalen er i utgangspunktet ikke nok. Samtidig er dette en ny problemstilling for oss, men utgangspunktet er veldig klart, sa NFFs kommunikasjonssjef Ynge Haavik til Dagbladet.

- Så Riises planlagte pause i Betsson er ikke tilstrekkelig for at han kan få spille i Tippeligaen?

- Det er riktig. Det å ha en samarbeidsavtale med et utenlandsk bettingselskap, er ikke forenlig med å spille fotball i Norge - verken for toppklubbene eller landslagene våre, sa Haavik.

Det lille håpet Samtidig er ikke situasjonen helt uforandret. Den nye medieavtalen med SBS Discovery innbefatter store inntekter fra utenlandsk bettingreklame.

Det gir Riise et nytt håp om å spille i Tippeligaen for aller første gang. Han tok steget rett fra 1. divisjonsspill i AaFK til den franske storklubben Monaco i 1998 og har spilt i det store utland etter det.

Samtidig kan økonomien bli et ekstra hinder for både Riise og Brann.

- Jeg vet de har satt et tak i Brann, men det er kanskje noen utenom klubben som kan hjelpe litt, foreslår Riise.

I Bergen er selvtilliten fortsatt stor.

- Bergen er en spesiell by, og Brann er en spesiell klubb med den beste fansen. At han vil avslutte karrieren hos oss, ser jeg ingenting rart ved, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt.