John Arne Riise gir seg på landslaget

For å prioritere Fulham.

GIR SEG: John Arne Riise har spilt sin siste landskamp for Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
GIR SEG: John Arne Riise har spilt sin siste landskamp for Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): John Arne Riise skriver i en pressemelding i formiddag at han gir seg på landslaget.

Grunnen er at han vil prioritere klubblaget framover.

- Etter en lang periode med mange tanker har jeg valgt å takke nei til videre landslagsspill for Norge. Avgjørelsen er tatt i samråd med mine nærmeste, men den har naturligvis vært helt min egen. Den tunge siden av et slikt valg, er åpenbar: Jeg har elsket hvert sekund jeg har spilt med norsk landslagsdrakt. Den gode siden av valget, er at det kjennes helt riktig. Det er en tid for alt, skriver Fulham-proffen i pressemeldingen.

Blir stående med 110
Riise blir stående med 110 kamper med den norske flagget på brystet. Ingen har flere enn sunnmøringen.

- Jeg er gått inn i fotballkarrierens siste fase, og er i en alder der jeg må ta noen klare valg hvis jeg skal nå mitt siste mål: Å spille fire-fem år til ute i Europa. For å tilrettelegge best mulig for dette, vil jeg fra nå ha fullt fokus på klubblaget, skriver han i pressemeldingen.

BARE DETTE FRA NÅ AV: John Arne Riise gir seg på landslaget for å prioritere klubblaget framover. Her i aksjon for Fulham mot Manchester United og Antonio Valencia. Foto: AP / Kirsty Wigglesworth / NTB Scanpix
BARE DETTE FRA NÅ AV: John Arne Riise gir seg på landslaget for å prioritere klubblaget framover. Her i aksjon for Fulham mot Manchester United og Antonio Valencia. Foto: AP / Kirsty Wigglesworth / NTB Scanpix Vis mer

- Tiden for tilbakeblikk kommer en annen gang. Likevel vil jeg nevne noen få som alltid vil ha en ekstra stor plass i hjertet mitt: Nils Johan Semb ga meg den første sjansen. Åge Hareide var mye mer enn en landslagssjef for meg, og jeg kan aldri uttrykke nok hvor god venn han var da det stormet. Og Drillo som har hatt troen på at en «gammel» venstrebent nordmøring alltid ofrer alt for drakta. Alle dere andre vet hvem dere er. Vær trygge på at dere skal få min varmeste takk neste gang vi sees. Jeg er dere evig takknemlig, skriver han videre.

Lang sommerferie
Riise skriver at han nå gleder seg til å komme tilbake til Ullevaal som supporter.

- Det er noen få kamper igjen av sesongen i England, og så skal jeg ta en lang sommerferie uten ball. Da skal jeg i stedet ha full fokus på dem som fortjener det mest: Barna mine, Louise, min fantastiske familie og andre viktige mennesker i livet mitt. Og når jeg neste gang er tilbake på landskamp på Ullevaal, er det med rødt, hvitt og blått skjerf rundt halsen. Jeg gleder meg!

Hint i januar
Som Dagbladet skrev 22. januar i år, bestemte Riise seg tidligere i år for at den nåværende VM-kvalifiseringen ville være hans siste.

- Jeg har bestemt meg for at dette er min siste kvalifisering, slik situasjonen er, sa Riise til Dagbladet.

- Så et VM i Brasil hadde vært den mest fantastiske avslutningen. Det er dette jeg har spilt 108 kamper for, så jeg vil avslutte med stil. Jeg håper drømmen jeg har, sammen med resten av laget, går i oppfyllelse. Det er dette jeg trener og jobber mot nå, sa han videre.

Det kommer altså ikke til å skje.

Da Dagbladet ba ham utdype hva som lå bak avgjørelsen, svarte Riise:

- Jeg vil ikke legge mer i det enn at det holder etter denne kvaliken. Det er en del ting som gjør at jeg ikke føler at jeg vil prøve flere kvalifiseringer. Mer enn det sier jeg ikke.

-  Er det en beslutning du har tatt nå, eller er den modnet over tid?

- Det er en beslutning jeg har vurdert over en liten tid. Det er et tøft og tungt valg, og det kan jo forandre seg, men akkurat nå er det det jeg står for. Det er sikkert mange der ute som blir glad for at jeg gir meg også, sa Riise i januar.

Forrige mandag kritiserte Riise landslagsledelsen for at han ikke fikk kapteinsbindet da Brede Hangeland ble tatt av banen under treningskampen mot Ukraina i februar.

- Jeg var veldig forbannet. Og det ga jeg uttrykk for også, sa Riise i et intervju med TV 2.