- John Arne Riise har satt seg selv på sidelinja av norsk fotball

Fotballpresidenten synes Riises nye jobb er et hån mot verdiene i norsk idrett.

STERKE REAKSJONER: John Arne Riise har signert en avtale med Betsson. Det har skapt sterke reaksjoner i Norges Fotballforbund. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
STERKE REAKSJONER: John Arne Riise har signert en avtale med Betsson. Det har skapt sterke reaksjoner i Norges Fotballforbund. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det ble i dag kjent at John Arne Riise har fått seg jobb i spillselskapet Betsson. Han skal jobbe som fotballekspert og ambassadør for spillselskapet.

-Trist Dette er ikke noe som faller i god jord i Norges Fotballforbund.

- Dette er veldig trist, og vi er skuffet, sier fotballpresident Yngve Hallén til Dagbladet.

- Nå har han satt seg selv på sidelinjen av norsk fotball. Han vet svært godt at dette uforenelig med det vi står for. Det er her han har hatt sin utvikling og fått grunnlaget som har gjort at han har kunnet tjene penger. Gode penger. Så at han gjør dette bare for å skaffe seg enda mer lettjente penger, det synes jeg er trist.

Selv om Riise ikke lenger er en del av det norske landslaget utelukker dette at han kan delta på andre aktiviter i regi av det Norges Fotballforbundt, for eksempel kurs eller andre verv.

- Nå har han meldt seg helt ut, sier Hallén.

-Vet hva han gjør Fotballpresidenten legger vekt at på Norsk Tipping er en viktig støttespiller i både norsk fotball og idrett generelt.

- Jeg synes dette er en fornærmelse mot det vi står for i Norge. Norsk Tipping er en viktig støttespiller i norsk idrett, og det John Arne Riise gjør nå er et angrep mot de som har vært med på å bidra til hans utvikling, sier Hallén.

- Norsk Tipping har gjennom sitt overskudd bidratt til alle de tusene fotballbanene vi har her i landet. Et annet poeng er at vi jobber hardt for å forebygge spilleavhengighet gjennom å ha et spillmonopol med strenge regler, noe flere setter pris på at vi gjør.

Hallén mener Riise vet hvilke signaler avtalen han har signert sender ut.

- Dette er han helt klar over. Jeg nekter å tro at han gjør dette for å provosere, men for å tjene penger. Det er den eneste motivasjonen jeg ser at han kan ha.

Flere har fått kritikk Også Cathrine Larsåsen og Mats Zuccarello Aasen har fått negativ oppmerksomhet etter å ha signert avtaler med utenlandske spillselskaper.

I fjor var det tidligere landslagsspiller Ronny Johnsen som fikk kritikk etter å ha stilt opp i en reklamefilm for Unibet.

Også da gikk NFF hardt ut og fortalte hva de mente om saken.

- Vi vil verne om spillmonopolet, det er et grunnfjell i norsk idrett, og i tillegg er Norsk Tipping vår hovedsamarbeidspartner. Det å sette seg rundt bordet med dem er en utfordring i seg selv. Men vi kan ikke lukke øynene for at mange nordmenn bruker internasjonale bettingselskaper. Det er en skam at medlemmer i norsk idrett gjør det, sa generalsekretær Kjetil Siem.

Dagbladet har i dag prøvd å få en kommentar fra John Arne Riise angående kritikken mot han, men har ikke fått noe svar.

SKUFFET: Yngve Hallén synes det er trist at John Arne Riise har valgt å samarbeide med Betsson. Foto: Anette Karlsen / NTB Scanpix
SKUFFET: Yngve Hallén synes det er trist at John Arne Riise har valgt å samarbeide med Betsson. Foto: Anette Karlsen / NTB Scanpix Vis mer