Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- John Arne Riise hatet John Carew

Einar Baardsen mener fotballspillerens oppførsel var grunnen til at en av sponsoravtalene gikk i vasken.

KALTE RIISE EN ROTEKOPP: Tidligere fotballagent Einar Baardsen gikk hardt ut mot John Arne Riise og mora Berit Riise da han forklarte seg i Stavanger Tingrett i dag. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
KALTE RIISE EN ROTEKOPP: Tidligere fotballagent Einar Baardsen gikk hardt ut mot John Arne Riise og mora Berit Riise da han forklarte seg i Stavanger Tingrett i dag. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET Vis mer

STAVANGER/OSLO (Dagbladet.no): Klokka ni i dag morges forklarte tidligere fotballagent Einar Baardsen seg i Stavanger Tingrett.

Han fortalte om forholdet sitt til John Arne Riise, og hvordan han hadde stått mellom fotballstjerna og mora og hjulpet dem med privatøkonomien, og kom med harde angrep på dem begge.

- Han er en rotekopp, sier Baardsen om John Arne Riise.

Betydelige beløp
- Han har problemer med å skille mellom hva som er riktig og uriktig. Av en eller annen grotesk grunn betalte han aldri regningene sine. Derfor ble mobilen hans stengt annenhver måned. Han hadde en norsk telefon og en britisk men betalte aldri regningene. Det var jeg som gjorde det, hevder Baardsen.

Agenten mener at han har lagt ut «betydelige beløp» for å rydde opp i Riises privatøkonomi, og på et tidpunkt stilte dommeren spørsmål om han hadde ført regnskap over dette.

- Det ble mye penger, og der er min svakhet, svarer Baardsen.

- Jeg har ikke vært flink nok med bilag og slike ting i denne perioden, men jeg har ikke vært uærlig for det. Jeg ville bare hjelpe ham i en krisesituasjon.

Saboterte sponsoravtaler
Baardsen forklarte også at Riise har sabotert to store personlige sponsoravtaler som agenten hadde arrangert for ham. En av avtalene ville gitt Riise mellom seks og åtte og en halv millioner kroner.

- Jeg var kommet så langt at de fleste (avtalene) var klare for signering, sier Baardsen.
 
- Men John Arne Riise hatet en av spillerne på landslaget. Det var en spiller som fikk mer oppmerksomhet enn ham. Det var John Carew.

- Hatet John Carew
Baardsen hevder at Riises følelser for John Carew tok overhånd, og de to endte opp i håndgemeng under en landslagssamling i Drammen i 2003.
 
Dette var grunnen til at den første av sponsoravtalene falt igjennom, ifølge Baardsen.

- John Arne Riise hadde så lyst å bli kaptein på det norske landslaget, men så Carew som den største utfordreren, hevder Baardsen.

- Han ble rasende hver gang han så oppslag om Carew. Det var ren sjalusi. En uke før vi skulle signere den nye sponsoravtalen kom «slagene i Drammen». John Arne Riise hadde gått og tirra John Carew og trukket ham opp noe forferdelig over lang tid. Når de kom inn i spillerbussen i Drammen som skulle til Oslo ble John Arne Riise skambanka av Carew. Det var mye verre enn noen har fått vite.
Han slo ham halvt ihjel.

SMS-flørting
Ifølge Baardsens vitneforklaring skulle den andre store sponsoravtalen undertegnes like etter at VG slo opp SMS-flørtingen hans på forsiden. Dette var utslagsgivende for at avtalen falt i vasken, hevder Baardsen.

- Det viste seg at John Arne Riise hadde holdt på med å sende SMS til de mest kjente damene, enten de var gift eller ei, rundt om i Norges land, sier Baardsen.

- Det ble et sirkus uten like. Det hagla inn med tekstmeldinger. Det ble mediekjør av en annen verden. Det var ikke vi som ringte sponsorene, de ringte oss: Glem oss, sa de. De hadde fått nok av John Arne, hele familien Riise, og hele prosjektet, hevder agenten.

Riise vitner mandag
Etter lunsj i dag skal Baardsen fortelle hvorfor han brøt samarbeidet med John Arne Riise.

I går kom det fram at Baardsen er usikker på hvor mye penger han skylder fotballstjerna.

I morgen skal regnskapsfører og revisor skal vitne, og mandag er det klart for John Arne Riise og Berit Riise.

Dagbladet.no konfronterte i formiddag John Arne Riise med Baardsens påstand. Han vil ikke kommentere saken, men forklarer seg i retten på mandag.

FORKLARER SEG MANDAG: John Arne Riise får sjansen til å fortelle sin side av saken når han vitner i Stavanger Tingrett mandag. Foto: SCANPIX
FORKLARER SEG MANDAG: John Arne Riise får sjansen til å fortelle sin side av saken når han vitner i Stavanger Tingrett mandag. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling