Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

John Arne Riise og «Mos» reddet Aafk fra cupfadese

Scoret to mål på tampen og sørget for ekstraomganger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ti tippeligalag er i aksjon i cupens andre runde. Det store spørsmålet er alltid om det vil komme en ny cupbombe.

I forrige runde slo Førde sensasjonelt ut Brann, etter ekstraomganger og straffespark. Det så lenge ut til at Aalesund ville bli sendt på hodet ut av cupen, men etter scoringer av John Arne Riise og innbytter Mostafa «Mos» Abdellaoue på tampen av andreomgangen, gikk lagene til ekstraomganger.

Der brukte «Mos» drøye tolv minutter, før han satte inn kampens aller siste mål, og Aalesund kunne juble for avansement.

3-4 endte kampen, og John Arne Riise kan puste lettet ut, etter å endelig ha vunnet en kamp i Aafk-drakta.

Skummelt til pause Flere tippeligalag slet i den første omgangen, og det så lenge ut til at flere cupbomber kunne gå av.

Aalesund lå under med to mål til det var spilt 40 minutter, og gikk til pause på stillingen 2-1 til Herd. Start hadde fortsatt ikke klart å score mot Fram Larvik, og kampen stod 0-0 til pause. De samme sifrene var det mellom Vard Haugesund og Viking, mens Grorud og Molde er like langt med 1-1 til pause.

Ei heller Lillestrøm klarte å score før pause, og stillingen mot Lillehammer er 0-0 til pause.

Andre lag har hatt en litt bedre start.

Vålerenga ledet 2-0 mot Hønefoss til pause, det samme gjorde Tromsø mot FK Mjølner og Rosenborg mot Byåsen. Bodø/Glimt ledet 2-0 til pause over Mo, mens Odd foreløpig har scora flest mål med sine tre - og null innslupne mål, mot FK Tønsberg.

Vi fulgte alle kampene med tippeligalag i aksjon direkte:

Herd - Aalesund 3-4 Allerede etter seks minutter tok Herd ledelsen, ved Ingolfur Oern Kristjansson.

Seks minutter senere sendte Mathias Sæther hjemmelaget opp til 2-0.

Aalesund reduserte etter 40 minutter, ved Sondre Brunstad Fet.

Bortelaget må virkelig opp et hakk om de skal unngå en cupbombe i kveld, for nå har Herd gått opp til 3-1!

Aalesund er virkelig i trøbbel, men scorer sitt andre mål ved John Arne Riise tre minutter før full tid.

Og kampen lever! Mostafa Abdellaoue utlikner for bortelaget minuttet etter, og det nærmer seg ekstraomganger.

Da har dommeren blåst av kampen, og Aalesund er det eneste Tippeliga-laget som foreløpig ikke er trygg helt ennå. De skal nå ut i ekstraomganger.

Begge lagene begynner å se slitne ut, men både angriper og forsvarer seg godt.

Kristiansson klinker til fra hjørnet av femmeteren, og skuddet er knallhardt. Dessverre for hjemmelaget går skuddet i tverrliggeren og ut. Hjemmelaget har vært hakket friskere enn gjestene de første minuttene ut i den første ekstraomgangen.

Aalesund setter i gang alt av frispark og innkast raskt, i håp om å kontre Herd i senk. Kommer seg opp og får en mulighet, men klarer ikke sette ballen i mål.

Litt klabb og babb i feltet foran Herd-keeperen, og det ser skummelt ut for hjemmelaget. Keeper Henrik Skaugseth Hagen rydder opp, og de blåkledde slipper unna med skrekken.

Tolv minutter ut i den første ekstraomgangen sender «Mos» bortelaget opp i ledelsen for første gang i kampen.

Aalesund får et frispark fra drøye 30 meter. John Arne Riise velger å skyte, men skuddet går utenfor.

Der blåses den første ekstraomgangen av. Det spørs om hjemmelaget har nok krefter til å komme seg opp og score - men de har vært gode gjennom både den ordinære tiden og den første ekstraomgangen, så alt er mulig. Aalesund kan nok ikke ta det helt med ro ennå. Vinner oransjetrøyene, kan de takke superinnbytteren sin, Mostafa Abdellaoue.

Igjen er «Mos» foran mål, og igjen er han nære ved å øke ledelsen for bortelaget. Herd klarer imidlertid å stå i mot, og kan sende ballen oppover.

Aalesund kontrer opp i angrep, og igjen er «Mos» foran mål. Dessverre for bortelaget klarer han ikke å øke ledelsen denne gangen heller.

Herd får en overgangsmulighet, men Aalesund stopper forsøket. Litt vanskelig å vite hva tiden er eksakt, men den andre ekstraomgangen er trolig halvspilt.

Litt klabb og babb i Aalesunds 16-meter, men bortelaget sender ballen ut til corner.

Hjemmelaget får ikke ballen i mål, men prøver å presse de siste minuttene.

Hønefoss - Vålerenga 1-3 Vålerenga tok ledelsen etter drøye 14 minutter, ved Ghayas Zahid.

Deshorn Brown har vært god for Vålerenga i det siste, og scorer de blåkleddes andre mål etter 21 minutter.

Hønefoss er nære en redusering, men Vålerenga holder unna. Hadde dog gått veldig mot spillets gang, da Vålerenga har styrt store deler av kampen, og er nærmere sitt tredje, enn hjemmelaget har vært sitt første.

Hjemmelaget fikk et frispark like utenfor 16-meteren etter drøye 56 minutter. Den gikk i stanga og ut, men ingen Vålerenga-spillere var våkne nok til å ta returen, og Durum Muqkurtah reduserte for hjemmelaget. Den skumle 2-1-ledelsen har nå Vålerenga en drøy halvtime på å forsvare.

Hønefoss får muligheten til å kontre, men blir til slutt stoppet av Vålerenga. Bortelaget har tapt seg etter de hvitkleddes scoring, og må opp et par hakk om de skal komme seg trygt til neste runde.

Vålerenga øker ledelsen til 3-1, ved Vajebah Sakor. Niklas Castro med målgivende pasning.

FK Mjølner - Tromsø 0-2 Også Tromsø har gått opp i ledelsen. Christer Johnsrud sørget for at bortelaget leder etter 13 minutter.

Samme mann øker til 0-2 bare minutter senere, og Tromsø ser ut til å være på god vei mot neste runde. I forrige runde slo de Lyn 7-0, og det er fullt mulig for de røde og hvite å score like mange i dag.

Mo - Bodø/Glimt 0-6 Bortelagets Mathias Normann har sendt de gule og svarte opp i ledelsen etter ni minutter.

Da det var spilt 22 minutter økte Milan Jevtovic bortelagets ledelse til 2-0.

Trond Olsen scora Bodø/Glimts tredje mål etter 56 minutter, etter en herlig pasning av kveldens første målscorer, Mathias Normann.

Via en Mo-spiller setter Normann sitt andre mål for kvelden. 19-åringen har vært god for Bodø/Glimt i kveld.

Jens Petter Hauge og Milan Jevtovic scorer for bortelaget, som nå leder 6-0.

Byåsen - Rosenborg 1-5 Etter 23 minutter fikk Rosenborg sitt første mål. Riku Riski scora for trønderne.

Magnus Stamnestrø setter inn Rosenborgs andre mål for kvelden, og de ser ut til å ta seg enkelt videre i cupen.

Bortelaget øker ledelsen til 3-0 ved Matthias Vilhjalmsson like etter pause.

Også Rosenborg er i siget i dag. Gudmundur Thorarinsson setter inn trøndernes femte mål etter 67 minutter.

Byåsen får en scoring på straffe like før slutt, ved Asgeir Snekvik.

Fram Larvik - Start 0-3 Start skal ha føringen i Larvik, men sliter å score mål. Begynner å få dårlig tid nå, Start, om de vil unngå ekstraomganger og eventuelt straffekonkurranse.

Etter å ha slitt med å finne nettmaskene, får Start to mål på to minutter. Først er det Chidiebere Nwakali, før Robert Sandnes scorer bortelagets andre mål.

Ni minutter før slutt scorer Start sitt tredje og siste mål, og kampen ender 3-0 til bortelaget etter Eirik Wichnes scoring.

Grorud - Molde 2-3 Mesut Can sendte Grorud først opp i ledelsen etter 28 minutter. Tre minutter senere svarte Sander Svendsen og Molde, og lagene er foreløpig like langt.

Molde-spiller Kristian Strande ble felt innafor 16-meteren, og bortelaget fikk straffe. Den satte Mohamed Elyounoussi i mål, og Molde leder over Grorud.

Papa Diouf sender Molde opp til 3-1 etter 72 minutters spill på Grorud.

Grorud reduserer ved Fisnik Kastrati etter 80 minutter, og cupdrømmen lever fortsatt for hjemmelaget!

Lillehammer - Lillestrøm 0-2 Tross foreløpig målløs kamp på Lillehammer, skal bortelaget ha vært hakket bedre enn fjerdedivisjonslaget. Hjemmelaget skal etter rapportene ha forsvart seg godt de første 45 minuttene.

Også Lillestrøm får til slutt hyll på byllen, og scorer sitt første ved Erik Næsbak Brenden etter 71 minutter.

Når man først har scora ett, er det lettere å få nummer to. Det viser Lillestrøm, når Mohamed Ofkir setter bortelagets andre mål etter 81 minutter.

Der er kampen over. Lillestrøm slet lenge, men karret seg videre til tredje runde etter 2-0-seieren over Lillehammer.

FK Tønsberg - Odd 0-6 På sju minutter scora Odd tre mål. Først var det Henrik Kjelsrud Johansen som scora etter 36 minutter, før Fredrik Oldrup Jensen og Ole Jørgen Halvorsen satte de to siste på ett minutt.

Odd fortsetter etter pause, og scorer to raske mål. Oliver Berg scorer kampens femte mål tre minutter etter pause, mens Ole Jørgen Halvorsen setter sitt andre for dagen etter 55 minutter.

Burde ikke være noen tvil om hvem som stikker av med seieren i Tønsberg i kveld.

Oliver Berg ønsker også å score mer, og setter Odds sjette mål for kvelden etter 61 minutter.

Der er kampen over, Odd scorer ikke flere mål, men kan si seg fornøyde med tretten mål på to cupkamper.

Vard Haugesund - Viking 0-3 Etter 52 minutter fikk Viking endelig sitt første mål. Mathias Bringaker banket til med høyrefoten og sendte bortelaget i ledelsen.

Danske Patrick Pedersen satte bortelagets andre mål for kvelden, med en drøy halvtime igjen å spille.

Samuel Adegbenro scorer Vikings tredje mål like før slutt, og Stavanger-laget stikker av med seieren og tar seg videre til tredje runde.

Hele Norges coronakart