John Arne Riise slått ut av Champions League

Roma-spillerne svarte med å slå ned motstanderne.

KAN VENTE SEG EN REAKSJON: Dommer Howard Webb så ikke albuen Daniele De Rossi plantet i ansiktet på Dario Srna. Dermed kan Uefa straffe De Rossi på bakgrunn av tv-bildene.Foto: AP/Efrem Lukatsky
KAN VENTE SEG EN REAKSJON: Dommer Howard Webb så ikke albuen Daniele De Rossi plantet i ansiktet på Dario Srna. Dermed kan Uefa straffe De Rossi på bakgrunn av tv-bildene.Foto: AP/Efrem LukatskyVis mer

(Dagbladet): Shakhtar Donetsk - Roma 3-0 (Sammenlagt 6-2)

Med 2-3 hjemme var oppgaven enkel for Roma i ukrainske Donetsk. Vinn med to mål eller mer! Men, som alle skihoppere har gjentatt til det kjedsommelige, enkle oppgaver er ofte vanskelige å utføre.

Og til tross for en livlig start med høyt press var det Shakhtar som hamret den første spikeren i kista. Brasilianske Willian dro seg fri på Romas høyre side og la ballen hardt og lavt inn foran mål. Der dukket Hübschman opp og flikket ballen videre i stang og inn.

Røde romere
Der og da så det alt annet enn enkelt ut for Roma. Og Phillipe Mexes gjorde ikke oppgaven enklere ved å bokstavelig talt dra på seg to gule kort på sytten minutter i første omgang.

Med ti mann og én under i protokollen så det ut som om lysten til å spille fotball var borte hos John Arne Riises lagkamerater. På overtid i første omgang gjorde Daniele De Rossi sitt beste for å få bli i dusjen, men heldigvis for ham så ikke dommer Howard Webb albuen han plantet i ansiktet på Shakhtar-kaptein Srna.

Og det ble ikke bedre etter pausen. Perrotta, Borriello, lista er lang over Roma-spillere som ville av banen.

Dessto bedre smakte det sannsynligvis for Willian å hamre i den siste spikeren på vakreste vis.

Lekestue
Kaptein Srna fant Willian med et innlegg som gikk over hodene på samtlige Roma-spillere. Willian fikk all verdens tid til å ta ned ballen og skru den i lengste kryss.

Og da Roma-forsvaret fant det for godt å avslutte kampen kollektivt med ti minutter igjen på klokka, takket Eduardo for det ved å flikke ballen rundt en Roma-forsvarer, løpe fra en annen, for så å få ballen servert foran Roma-keeperen av den tredje.

Og siden alle gode ting er tre, endte det med 3-0 i Donetsk, og 6-2 sammenlagt. Så kan De Rossi og et par andre forberede seg å stå over de første kampene av e-cupene neste sesong, mens de skammer seg hele veien hjem til den evige stad.

VISTE INGEN NÅDE: Howard Webb sender Phillipe Mexes av banen med et rødt kort. Det kunne han ha vist flere Roma-spillere i kveld.Foto: EPA/PHOTOMIG
VISTE INGEN NÅDE: Howard Webb sender Phillipe Mexes av banen med et rødt kort. Det kunne han ha vist flere Roma-spillere i kveld.Foto: EPA/PHOTOMIG Vis mer