Til utlandet: John Arne Riises selvbiografi er solgt til utlandet.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Til utlandet: John Arne Riises selvbiografi er solgt til utlandet. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

John Arne Riises selvbiografi:

John Arne Riises bok klar for utlandet

Boka «Fordeler og ulemper ved å være John Arne Riise» er solgt til England og Asia.

(Dagbladet): John Arne Riise ga i oktober ut boka «Fordeler og ulemper ved å være John Arne Riise», som ble skrevet av forfatter og journalist Jens M. Johansson. Nå er boka solgt til både England og Asia, hvor boka i første omgang skal trykkes i 10.000 oppslag for hver.

Ifølge Riises agent, Erland Bakke, så er boka den første biografien av en norsk fotballspiller som er blitt solgt til utlandet.

- Jeg ser fram til å ha boklanseringer i utlandet. Det er utrolig stort for meg, sier John Arne Riise til Dagbladet.

Sunnmøringen som fikk 110 landskamper for Norge sier at han er veldig fornøyd med å si ut bok og at boka så langt har vært en suksess. Han har fått mange gode tilbakemeldinger allerede.

- Det er alltid folk som er kritiske til meg, men det er flere som har kommentert at de har fått et annet syn på meg etter å ha lest boka.

Det er forlaget DeCoubertin Books, et lite selskap som gir ut sportsbøker, som har kjøpt rettighetene til Riises bok.

Det blir noen små forandringer på boka som nå skal lanseres utenfor Norges grenser.

- Det er ikke alle historier fra Norge som er like interessant for folk utenfor Norge. Derfor tilspisses boka litt mer til et utenlandsk publikum.

Boka som på engelsk har fått navnet «The Pros and Cons of John Arne Riise», er ventet å komme ut i 2018.

Ifølge Riise selv vil det i den nye utgaven være et større fokus på Riises proffkarriere. Riise som fortsatt er et stort navn i Storbritannia etter hans mange år i Liverpool har også stor tro på at boka vil selge godt også i Asia.

- Det er vanvittig med interesse fra Asia. Folk er veldig fotballgale og Liverpool har mange fans der. Jeg tror boka vil selge godt, også der.