Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

John Arne roste lillesøster

For første gang i sitt liv så John Arne Riise lillesøsteren spille fotball i Norway Cup. Og Liverpool-proffen var imponert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Riise kom til Norway Cup som turneringens offisielle gjest, men det var også en annen viktig grunn til at han tok turen til Ekebergsletta i går. Lillesøster Camilla Riise (14) skulle spille for Skarbøvik klokken halv to. Da var selvfølgelig John Arne selvskreven heier på sidelinja. En engasjert storebror, som ble svært imponert over lillesøster.

- Hun var kjempeflink. Hun har et sinnsykt tilslag på ballen, skryter Riise, etter å ha sett lillesøster i kamp for første gang i sitt liv.

Og lillesøster Camilla synes det var ekstra motiverende å spille med kjendisbroren på sidelinja.

- Det er moro at han er her og ser på meg. Han sa at jeg spilte kjempebra, smiler hun etter kampen. Men hun innrømmer at all medieoppmerksomheten, og all fokusering på kampen, satte nervene i sving.

- Jeg tror jeg hadde spilt bedre dersom det ikke hadde vært så mye styr, innrømmer Camilla.

Men Camilla overbeviste på fotballbanen, og scoret ett mål i går. Til vill jubel fra John Arne, mamma Berit og lillesøster Amalie (9).

I brorens fotspor

Og Camilla kommer virkelig fra en proff ballfamilie. Begge storebrødrene, både John Arne og Bjørn Helge, er proffer i henholdsvis Liverpool og Standard Liége. Og Camilla har ikke planer om å være noe dårligere enn dem.

- Jeg skal bli proff i USA, sier hun kontant.

Og John Arne har god tro på at lillesøster kan nå det målet.

- Klart hun har sjanse til det. Men det er lenge igjen til det, sier storebror. Han følte litt med søsteren sin i går, som ikke er vant med å spille med så mange kameraer rundt seg.

Hysteri

Det var tilløp til hysteri da Riise dukket opp på Ekebergsletta i går. Autografhånda var fininnstilt for dagen.

- Jeg er forberedt på å måtte skrive en del autografer i dag, ja, smilte han da Dagbladet traff han før deltakerne hadde oppdaget fotball-proffen.

Men det tok ikke lang tid før ryktet var spredd utover hele sletta. Og resten av dagen måtte Riise pent finne seg i å gå med en hale av unge fans på slep.

- Åååå, se, der er Riise, ropte folk og pekte.

Dermed ble halen enda lenger. Men Riise er glad for å være på Norway Cup.

- Jeg har blitt invitert fire ganger før. Jeg har alltid hatt lyst til å være her. Nå fikk jeg to ekstra fridager, og derfor kunne jeg endelig ta turen hit, sier en blid Riise, som nettopp kom hjem fra en Asia-turné med Liverpool.

Riise roser Norway Cup, og synes det er utrolig at de har klart å gjennomføre noe så stort.

128 km/h

Tidligere på dagen fikk noen av cupdeltagerne spille fotball mot Riise. En fikk også i oppdrag å prøve å skyte hardere enn John Arne. Det viste seg å bli en for vanskelig oppgave. Liverpool-proffen skjøt nemlig i 128 kilometer i timen, noe som er ny rekord på Ekeberg-sletta. Men ikke alt er idyll for John Arne. Selv om han selv ble proff tidlig, så er han svært kritisk til agentspeidingen på Norway Cup, som ble omtalt i Dagbladet i går.

- Det blir feil fokus å komme til Norway Cup for å se på spillere i så tidlig alder. Spillerne skal ikke føle at de må prestere for å være her. Jeg anbefaler det ikke å dra ut som proff i så tidlig alder. Det bør de vente med til de er i 20-års alderen, sier Riise.

Han framhever at det viktigste er å ha det gøy med fotballen, og at det ikke må være pengene som er motivasjonsfaktor.

KAMPFAKTA

Klasse V pulje 11

Haugsbygd 2- Skarbøvik 0- 3 (0- 1)

<B>VIL BLI PROFF: </B> Camilla Riise (14) vil i likhet med storebrødrene sine også bli proff i utlandet. USA er hennes drøm.
<B>ENGASJERT:</B> John Arne Riise var en svært engasjert tilskuer da lillesøsteren spilte i går. Og Camilla Riise var nær scoring flere ganger. Familiens minstemann, Amalie Riise (9), holdt seg tett inntil storebror hele kampen. John Arne hadde også med seg en kamerat til Ekeberg i går. Han er eliteseriespiller i håndballklubben Haslum og heter Fredrik Dyve (23).