Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

John Arne skjøt i mål - via Bjørn Helge

Og Nevland utvist etter fire minutter på banen.

EKTE BRØDREKJÆRLIGHET: Her dunker John Arne Riise til fra rundt 20 meter. Skuddet endrer såvidt retning i Zoltan Gera, før den treffer Bjørn Helge Riise (bak til venstre) - og utmanøvrerer Fulham-keeperen. Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi
EKTE BRØDREKJÆRLIGHET: Her dunker John Arne Riise til fra rundt 20 meter. Skuddet endrer såvidt retning i Zoltan Gera, før den treffer Bjørn Helge Riise (bak til venstre) - og utmanøvrerer Fulham-keeperen. Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi Vis mer

||| Roma - Fulham 2-1

(Dagbladet): Mye handlet om brødreparet Riise og Brede Hangeland da Fulham og Roma spilte 1-1 for to uker siden.

I returmøtet på Olympiastadion i kveld var det igjen tre nordmenn i begivenhetenes sentrum - på godt og vondt.

Hvor storebror John Arne Riise ble stående igjen som seierherren, etter at Fulham ledet 1-0 til pause.

- Utrolig viktig seier for oss. Vi sliter med masse skader for tida, vi sliter med å komme i gang i kampene og kommer ofte på etterskudd. Vi ble tent av scoringen til Fulham og visste at vi måtte framover på banen, skriver storebror Riise i en sms til Dagbladet.

Nevland så rødt

Roma fikk en håndsrekning fra Erik Nevland og dommeren bare fire minutter etter pause. Nordmannen erstattet målscorer Diomansy Kamara i pausen, og hadde bare vært på banen i fire minutter da dommeren sendte ham i dusjen.

Nevland jaktet Daniele De Rossi i ufarlig posisjon på banen, ble litt ivrig og felte italieneren klønete med kneet. Frisparket var soleklart, og det samme ville nok et gult kort vært, men til Nevlands forbauselse fikk han direkte rødt kort.

- Mulig utvisningen til Nevland var feil, jeg så ikke nøyaktig hva som skjedde, men dette førte jo til at vi førte resten av kampen, påpeker John Arne.

Det trengtes uansett ikke leppelesere for å tolke ukvemsordene Nevland lirte av seg da han ruslet i garderoben.

- Veldig bittert

INGEN NÅDE: Erik Nevland får direkte rødt kort etter fire minutter på banen. Foto: AP Photo/Pier Paolo Cito
INGEN NÅDE: Erik Nevland får direkte rødt kort etter fire minutter på banen. Foto: AP Photo/Pier Paolo Cito Vis mer

Drøye 20 minutter før slutt var det Riise-guttas tur til å stjele rampelyset. I positiv forstand for eldstebror, og ditto negativt for lillebror.

John Arnes knallharde skudd fra 20 meter endret først hårfint retning i en Fulham-spiller, men ikke verre enn at keeper Mark Schwarzer trolig ville reddet. Men det var før ballen gikk innom foten til Bjørn Helge Riise - og satte Fulham-keeperen ut av spill.

- Moro for broder'n at han scoret, men veldig bittert for meg at jeg var borti ballen. Hadde kanskje blitt scoring uansett. Ballen kom så fort at jeg ikke rakk å reagere, skriver Bjørn Helge Riise i en sms til Dagbladet.

- Scoringen min var kanskje litt heldig i og med at keeperen ikke så skuddet. Jeg visste ikke at det var Bjørn Helge som var såvidt borti ballen på skuddet mitt før noen av mine lagkamerater fortalte det, skriver storebror Riise.

Klandrer dommeren

Etter 75 minutter tok Roma ledelsen, da Stefano Okaka møtte et innlegg fra høyre og stanget ballen i mål til 2-1-ledelse for Roma.

Med 10 mann på banen greide ikke Fulham å slå tilbake. Særlig ikke da Paul Konchesky meide ned en Roma-spiller - og 10 hvite ble til ni.

Bittert for Fulham, som gikk til pause med 1-0 etter Kamaras straffescoring i det 19. minutt.

UTLIKNET: Riise gratuleres av Marco Cassetti etter 1-1-målet. Foto: AP Photo/Gregorio Borgia
UTLIKNET: Riise gratuleres av Marco Cassetti etter 1-1-målet. Foto: AP Photo/Gregorio Borgia Vis mer

- Bittert å tape denne kampen, og vi følte at dommeren gjorde det meget vanskelig for oss da han viser ut to av våre med direkte rødt kort! Helt utrolig at det skjedde. Roma spilte bra innimellom, men vi visste at vi hadde muligheten til å slå dem borte, spesielt etter at vi  tok ledelsen. Vi spilte veldig bra den første halvtimen, mener Bjørn Helge.

Han spilte en god 1. omgang, jobbet som vanlig steinhardt og viste flere fine offensive ting fra sin venstre midtbaneposisjon.

- Vi må vel ha to seire på de neste to kampene for å avansere i Europa League, og det skal gå. Seieren mot Liverpool ga oss masse selvtillit.

Storebror Riise er naturligvis i bedre humør enn lillebror:

- Viktig seier, rar dømming ved de to utvisningene, men jeg synes det var en fortjent seier. Nå venter Inter borte til søndag...

GOD: Bjørn Helge Riise fikk vist seg fram, særlig før pause. Foto: REUTERS/Giampiero Sposito
GOD: Bjørn Helge Riise fikk vist seg fram, særlig før pause. Foto: REUTERS/Giampiero Sposito Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media