Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- John Arne snakker om det han trodde var Drillo-stilen

Ikke mye er forandret, mener Olsen.

FØLG MED: Landslagssjef Egil Drillo Olsen mener inntrykket av «Drillo-fotball» er et stykke unna hva stilen virkelig dreier seg om. John Carew, Jon Inge Høiland, Simen Brenne og de andre på dagens landslag brukte ikke lang tid på å bli overbevist.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
FØLG MED: Landslagssjef Egil Drillo Olsen mener inntrykket av «Drillo-fotball» er et stykke unna hva stilen virkelig dreier seg om. John Carew, Jon Inge Høiland, Simen Brenne og de andre på dagens landslag brukte ikke lang tid på å bli overbevist. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

||| ULLEVAAL (Dagbladet.no): - Jeg kjenner ikke igjen spillestilen fra Drillo på 90-tallet med lange baller, Jostein Flo og så videre. Han har forandret seg, sa John Arne Riise til Dagbladet i går.

- Han er ikke så dogmatisk som på den tiden, sa assistenttrener Ola By Rise.

Men Drillo mener ikke forskjellen fra da til nå er særlig stor.

- Jeg tror vel John Arne snakker om det han har opplevd som Drillo-stilen, sier han til Dagbladet.

- Jeg har prøvd i snart 20 år nå å få folk til å skjønne at Drillo-fotball er noe mer enn Flo-pasningen. Den er egentlig en liten del av det jeg sto for og står for. Men det sitter hardt i, også i utlandet, sier Drillo.

- Var dette noe du måtte overbevise dagens spillere om også?

- Ikke så mye spillerne, egentlig. De hadde nok trodd jeg var mer tydelig på hvordan jeg vil ha angrepsspillet. Men det er egentlig bare i forsvarsarbeidet jeg nærmer meg det fundamentalistiske. Forsvarsmessig er det i langt større grad en fasit på hva som er viktig, sier landslagssjefen.

Kunnskaps-søkende
Dersom Egil Olsen blir tildelt sjefsjobben også videre, vil han bruke tid på å få nettopp den defensive organiseringen på plass. Utover det mener han at han er åpen for flere nye tanker.

- Jeg vil nok ikke gjøre så mye annerledes enn tidligere, men jeg vil søke etter den mest effektive måten å spille fotball på. Der er jeg kunnskapssøkende og interessert, sier Drillo.

- Du nevnte forsvarsfasiten, så nå snakker du mest om det offensive?

- DETTE ER IKKE DRILLO-STILEN: Sa  John Arne Riise. Men Drillo mener mange misforstår hva han har stått for i mange år.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
- DETTE ER IKKE DRILLO-STILEN: Sa John Arne Riise. Men Drillo mener mange misforstår hva han har stått for i mange år. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

- Nja, det skjer ting også på den defensive biten. Innrømmelsene til markeringsspill defensivt har begynt å vise seg. Det kan være verdt å spørre om det er riktig å kun rendyrke soneforsvar. Vi markerer jo for eksempel allerede på dødball, sier landslagssjefen til Dagbladet.

Trenger ikke generasjonsskifte
Debatten rundt landslaget har i stor grad dreid seg om hvordan vi skal møte framtida. Er det på tide å endre retningen i norsk fotball, om det så betyr å ofre kortsiktige resultater for langsiktig utvikling?

Samtidig har rutinerte spillere som John Carew varslet at han vil ta en ny runde på om han vil fortsette med landslagsspill. Thorstein Helstad sa til Dagbladet i går kveld at han håper på å få være med videre, men at han er spent på om det heller vil bli satset på yngre krefter.

Egil Olsen avviser likevel at det er på tide med et generasjonsskifte på Norges landslag.

- På landslaget tar du ut de beste spillerne til enhver tid. Jeg tar gjerne ut en 45-åring om han er bra nok. Så kan man selvfølgelig være så heldig at det dukker opp unggutter som er gode nok, men man kan aldri være sikker på utviklingen deres over tid. Det er lett å bomme, sier Drillo til Dagbladet.

- Ser du noen slike unggutter som banker hardt på døra nå?

- Egentlig ikke mange. Per Ciljan Skjelbred er vel den første jeg tenker på (22 år og den yngste i Makedonia-troppen, journ.anm.).

- Dersom du fortsetter som sjef, blir det viktig for deg raskt å få bekreftet Carew og de andre med videre?

- Jeg kan ikke tenke meg at Carew tenker å hoppe av landslaget. Jeg har heller ikke fått signaler fra de eldre spillerne om at de har planer om å gjøre noe annet enn å klamre seg fast i troppen så godt de kan, sier Drillo.

PS! Egil Olsen sier han har fått signaler av NFF om at både toppfotballsjefstillingen og landslagstrenerjobben besettes i løpet av en ukes tid. Han tror Nils Johan Semb tar førstnevnte og tar gjerne selv sistnevnte.

IKKE STORE UTSKIFTNINGER: Dersom Drillo får fortsette i jobben, tror han ikke de eldre spillerne vil forsvinne ut av laget. De beste tas ut, uansett alder.Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
IKKE STORE UTSKIFTNINGER: Dersom Drillo får fortsette i jobben, tror han ikke de eldre spillerne vil forsvinne ut av laget. De beste tas ut, uansett alder.Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media