John Arne vil møte Jon Ivar

John Arne Riise leste historien om snekkeren som måtte amputere beinet etter en fotballtakling. Nå tilbyr han Liverpool-supporteren tur til Anfield.

(Dagbladet.no): – Det var så vondt, så smertefullt, at der og da bestemte jeg meg for at jeg aldri skulle spille fotball mer, fortalte 25 år gamle Jon Ivar Sandhaugo Dagbladet.no forrige helg.

Sånn beskrev han taklingen som endte med at han måtte amputere det høyre beinet. Det første Riise tenkte da han leste historien, var: Her vil jeg bidra med noe.

– Jeg følte et slags ansvar for å hjelpe til, særlig fordi jeg så Liverpool-drakta han hadde på. Det gjorde det også lettere for meg å kunne bidra, forteller landslagsbacken til Dagbladet.no.

Takker ja til invitasjonen

Han tilbyr derfor en signert Liverpool-drakt, en tur til Anfield og billetter til en kamp. I tillegg vil Riise gjerne møte den uheldige Valdres-gutten.

– Hvis han sjøl vil, da.

– Ja, det ville vært veldig morsomt, lyder den lidenskapelige supporterens svar på invitasjonen.

Til tross for at han vanligvis får med seg alt av Liverpool-kamper på tv, har han aldri besøkt Beatles-byen.

SETTER SEG MÅL: Jon Ivar Sandhaugo har satt seg klare mål etter at han måtte amputere høyrebeinet. Et av målene er å gå Birkebeineren. Nå kan han også se fram til en fotballtur til Anfield. Foto: JOHN T. PEDERSEN/DAGBLADET
SETTER SEG MÅL: Jon Ivar Sandhaugo har satt seg klare mål etter at han måtte amputere høyrebeinet. Et av målene er å gå Birkebeineren. Nå kan han også se fram til en fotballtur til Anfield. Foto: JOHN T. PEDERSEN/DAGBLADET Vis mer

– Men jeg har lenge hatt veldig lyst, så dette passet bra, bekrefter han blidt.

– Setter pris på støtte

Snekkeren setter stor pris på støtten fra John Arne Riise – og fra andre om har engasjert seg etter det som skjedde.

– Det har vært veldig tøft, og støtte gjør det lettere å komme gjennom alt. Det betyr mye å bli satt pris på. Det gjør meg sterkere, og det hjelper meg til å holde motet oppe, beskriver Sandhaugo, som spilte høyreback for FK Vang.

– Hva vil dere snakke om når dere treffes?

– Jeg vet ikke. En ting vi har felles, er kanskje at jeg må sette meg klare mål nå. Det samme gjorde nok Riise en gang. Han ville bli best, tror Jon Ivar. Sjøl ønsker han å gå Birkebeineren på sikt.

Bevisst på å bidra

– Jeg synes det er interessant det Jon Ivar sier om mål, for egentlig er det dette livet dreier seg om. Vi opplever nedturer, setter oss mål og så reiser vi oss igjen, svarer Riise.

John Arne vil møte Jon Ivar

Fotballstjernen innrømmer at han med åra er blitt mer bevisst på at han kan bidra i slike situasjoner.

– Forhåpentligvis kan jeg gi bort noen positive minner, og kanskje bidra til å ta fokuset litt bort fra det vonde, sier han.

John Arne vil møte Jon Ivar
BLE BERØRT: - Som fotballspiller opplever jeg jo stadig tøffe taklinger uten at slikt skjer. Det skal ikke skje, sier John Arne Riise om at Jon Ivar Sandhaugo opplevde å måtte amputere høyrebeinet etter en takling.