- John Arne ville ikke ha meg med til Istanbul

Berit Riise uønsket på sønnens store dag.

STOR DAG: John Arne Riise opplevde sin største dag i fotballkarrieren da Liverpool vant en høydramatisk Champions League-finale mot AC Milan på straffespark.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/FILIPPO MONTEFORTE
STOR DAG: John Arne Riise opplevde sin største dag i fotballkarrieren da Liverpool vant en høydramatisk Champions League-finale mot AC Milan på straffespark.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/FILIPPO MONTEFORTEVis mer

(Dagbladet.no): Onsdag 25. mai 2005 nådde John Arne Riises proffkarriere sitt klimaks da Liverpool reiste seg etter tre knockoutslag fra AC Milan før pause og kom tilbake og vant Champions League-finalen på straffespark.

Hjemme på Hessa utenfor Ålesund satt mamma Berit og familien benket foran tv-apparatet og så sønnen juble hemningsløst sammen med Steven Gerrard og resten av lagkameratene. Det var imidlertid ikke der hun ønsket å være. Helst skulle hun ha vært i Istanbul og bevitnet den magiske kvelden fra tribuneplass på Atatürk Olympiastadion.

Det ville imidlertid ikke John Arne Riise.

— Selvsagt ville vi være i Istanbul, der finalen i Champions League ble spilt, men John Arne ville ikke ha oss der. Einar Baardsen hadde sådd sånn splid mellom meg og John Arne at han rett og slett ga klar beskjed om at vi ikke hadde noe i Istanbul å gjøre, på hans store dag, sier Berit Riise til Sunnmørsposten.

FAMILIEFEIDE: Forholdet mellom Berit Riise og sønnen John Arne var så dårlig at den daværende Liverpool-spilleren fortalte moren at han nektet henne å dra til Istanbul til Champions League-finalen.Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
FAMILIEFEIDE: Forholdet mellom Berit Riise og sønnen John Arne var så dårlig at den daværende Liverpool-spilleren fortalte moren at han nektet henne å dra til Istanbul til Champions League-finalen.Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer

Den pågående bedragerisaken mot John Arne Riises tidligere rådgiver Einar Baardsen i Stavanger tingrett, har også ført til at det har blitt rippet opp i Riises privatliv og -økonomi.

Berit Riise klandret i retten Einar Baardsen for at krangelen om penger endte i et midlertidig brudd med sønnen. Begge har i forbindelse med sine vitneforklaringer understreket at de er på talefot igjen, men Berit Riise forteller at hun var langt nede da hun måtte holde fasaden med TV 2 og Sunnmørsposten på hjemmebesøk den berømte maikvelden i 2005.

— Kan du tenke hva noe slikt gjør med en mor? På den ene siden måtte jeg holde fasaden og late som om alt var i skjønneste orden. Samtidig viste jeg at John Arne og jeg hadde så dårlig forhold at han ikke unnet oss å være på tribunene på det som var hans stolteste øyeblikk, sier Berit Riise til smp.no.