John Barnes: - IKKE rasistisk

Liverpool-legenden John Barnes tar et oppgjør med kritikken mot rumensk fjerdedommer.

REAGERER: John Barnes. Foto: NTB
REAGERER: John Barnes. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere proffspilleren John Barnes (57), som blant annet spilte ti sesonger i Liverpool, har blitt en stemme i rasismedebatten opp gjennom årene.Nå tar han et oppgjør med bruken av ordet «svart» i en lang Twitter-tirade.

Det skjer etter tirsdagens mye omtalte hendelse, der den rumenske fjerdedommeren brukte ordene «ala negru» (den svarte) om en assistenttrener.

Hendelsen skjedde da Sebastian Coltescu skulle peke ut en på benken til Istanbul Basaksehir, slik at dommeren kunne gi ham rødt kort for å ha oppildnet til bråk underveis i Champions League-kampen mot PSG.

Etterpå har kritikken mot Coltescu haglet, og UEFA skal etterforske saken.

- Ikke rasistisk

Barnes, som ble født på Jamaica og vokste opp i London, reagerer.

- Det er IKKE rasistisk å beskrive lovbryteren som den svarte! Vi sier at folk skal kalle oss svarte .. Han vet ikke navnet og det er seks/sju trenere som står sammen, alle tyrkiske. Én av dem skal utvises, dommeren spør hvem: DEN SVARTE. Hva kan han ellers si for at dommeren skal vite? spør Barnes.

Barnes mener at dersom benken besto av seks mørkhudede personer og en hvit person, så ville fjerdedommeren si at det var «den hvite», og at det ikke vært noe problem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer