John Carew begjært personlig konkurs

- Dette er ingen hyggelig sak.

I SKATTETRØBBEL: John Carew er begjær personlig konkurs av franske skattemyndigheter.
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
I SKATTETRØBBEL: John Carew er begjær personlig konkurs av franske skattemyndigheter. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): John Carew ble begjært personlig konkurs den 5. mars i år, melder det britiske nettstedet insolvencynews.com.

Det er franske ligningsmyndigheter som ifølge TV 2 krever Carew for en million euro i utestående skatt, fra tiden da nordmannen spilte for Lyon i 2005-2007.

- Det er klart at det ikke er noe hyggelig å være under konkursbehandling. I stedet for å fokusere på fotball må John gå i møter med advokater. Denne saken bekymrer John, han vil ikke ha noe utestående. Han sier selv at det ikke stresser ham, men det er klart det rører seg ting inni den store kroppen også, sier advokat og agent Per A. Flod til Dagbladet.

Tabbe
Han mener den norske fotballstjernen er offer for en advokattabbe. Carew mener nemlig selv at han bare skylder 300 000 euro til franske likningsmyndigheter, og hyret inn en britisk advokat som skulle vise at skatteavregningen i Frankrike var feil.

Problemene ble større da advokaten ikke leverte dokumentasjonen til franske myndigheter tidsnok.

- Da advokaten ikke levert dokumentasjonen innen fristen begjærte franske ligningsmyndigheter John konkurs. Dette skjedde uten at John var klar over det. John Carew har så mye penger at han kan betale kravet fra franske myndigheter, det er ikke noe problem. Der er det masse å gå på, sier Per A. Flod.

Klassisk
Lyon skal ha gitt John Carew inntrykk av at han ikke trengte å tenke på skatteberegningene, derfor var overraskelsen stor da kravet dukket opp i postkassa i England for halvannet år siden.

Imens hadde franske skattemyndigheter sendt krav til Carews gamle adresse i Frankrike, noe som førte til ytterligere forsinkelser.

Per A. Flod antyder også at det ikke er tilfeldig at en kjent person som John Carew blir rammet av en slik sak.

- Jeg har kontakter i Frankrike som sier det er klassisk at de går på fotballspillere når de forlater Frankrike. Striden står på at man her har slengt på en masse poster der man antar at John har sikkert dette og dette, og så stemmer det ikke. Så må vi vise at det John har skrevet i selvangivelsen er riktig, sier han til Dagbladet.

Betaler ikke for husfreden
Selv sier John Carew til TV 2 at opplysningene stemmer, men at han er beredt på å ta opp kampen.

- Kravet er på én million euro, men vi mener det riktige beløpet er 300 000. Advokaten som jobber med dette har ikke informert meg om at dette kunne føre til konkurs. Dette er selvsagt ubehagelig, sier Carew.

- Jeg har ingen problemer med én million euro. Jeg har det mangedoble i fri kaptial, men jeg betaler ikke dette for husfredens skyld. Vi har satt en jurist på saken. Jeg tar fighten, vi er saklig uenige i striden, sier han.

Lang prosess
Nå må Carew gjennom en rettslig prosess i England for å bevise at han ikke er konkurs. Den saken kommer ifølge Per A. Flod opp i løpet av noen måneder.

Deretter må Carew bli enig med franske myndigheter, en sak som også kan havne i retten. Flod varsler også at den britiske advokaten som har somlet kan vente seg et søksmål.

- Det er som jeg har sagt, hadde jeg vært ham ville jeg sjekket forsikringene mine, sier Flod til Dagbladet.

På fotballbanen går John Carew mot kontraktsløshet etter et skuffende år i West Ham.

Per A. Flod sier de ikke har startet noen klubbjakt ennå, men at de vil jobbe for å finne ut av Carews framtid i sommer. Ifølge agenten vil landslagsspilleren helst fortsette i utlandet, men han utelukker ingenting.

John Carew har ikke besvart Dagbladets henvendelser.

ADVOKATTABBE: Per A. Flod, John Carews agent, er oppgitt over at saken har krevd så mye tid av spilleren.
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
ADVOKATTABBE: Per A. Flod, John Carews agent, er oppgitt over at saken har krevd så mye tid av spilleren. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer