John Carew får ros selv om Villa tapte

«Enorm», sier trener O\'Neill

Reading - Aston Villa 2-0(1-0)

(Dagbladet.no): John Carew fortsatte den gode starten Aston Villa-trøya, men måtte gå av banen med tap mot Reading i dag. Likevel var rosen fra trener Martin O\'Neill endeløs.

- John Carew var enorm i dag. Evnene hans er der så alle kan se dem. Han har løftet laget siden han kom til klubben, sier O\'Neill til Sky Sports.

Med den store nordmannen på laget, tror nord-iren at Villa er på vei mot bedre tider.

- Det er tøft. Vi taper i dag, men er i merkverdig godt humør. Jeg tror laget er fornøyd med egen innsats, og vi beveger oss i riktig retning.

Steve Sidwell ble dagens mann for hjemmelaget, med ett mål i hver omgang.

- Jeg er veldig godt fornøyd, den første halve timen var vi storartede, sier Reading-trener Steve Coppell.

Reading har tatt 13 av de siste 15 mulige poengene, og har ennå ikke tapt i 2007, og Villa klarte ikke å doble antall borteseire denne sesongen. Selv med en god nordmann på topp, gikk Birmingham-laget på sitt femte strake bortetap.

VANSKELIG: John Carew hadde en tøff dag på jobb borte mot Reading og Andre Bikey(tv.). Steve Sidwell ble dagens mann med to mål. Foto: SCANPIX
VANSKELIG: John Carew hadde en tøff dag på jobb borte mot Reading og Andre Bikey(tv.). Steve Sidwell ble dagens mann med to mål. Foto: SCANPIX Vis mer

Sovnet i timen

Carew hadde fem avslutninger i første omgang, og var nære på et par ganger, men det var Reading og midtbanespiller Steve Sidwell som tok ledelsen til pause.

Den unge engelskmannen nikket upresset inn 1-0 på en corner, da Villa-forsvaret sovnet i timen etter femten minutter.

- Den var tatt rett fra treningsfeltet. Det er første gangen vi brukte det trekket, og jeg tror nok en del vil legge merke til det, sier en fornøyd Sidwell til Sky Sports, om dødballen som ga laget ledelsen.

Sidwell burde doblet ledelsen da han kom på et innlegg på bakerste stolpe fem minutter senere, men ballen sklei av foten.


I stanga

Carews beste sjanse kom etter 34 minutter, da han vendte flott på femmeteren. Skuddet ble reddet mesterlig av hjemmelagets keeper, men nordmanne burde nok scoret.

Sju minutter ut i andre omgang burde bortelaget utlignet. Ashley Young smalt ballen over fra ti meter, når en pasning til Stilian Petrov alene foran målet nok hadde garantert mål.

John Carew får ros selv om Villa tapte

Bare ett minutt senere fikk Villa nok en supersjanse. Skuddet fra Young gikk via Carew og sprat i stanga, før Agbonlahor smalt returen i nettveggen.

Steve Sidwell, som hadde en stor kamp på midtbanen, sikret seieren for Reading på overtid, med sitt andre mål for dagen. Nå ser han mot Europa.
- Vi er i en god posisjon, og har en flott mulighet.