John Carew on the rocks

Det handler om restitusjon, folkens. Ikke drinker.

ISKALD: John Carew skal helst være iskald foran mål. Etter kampene får han tilbud om å kjøle seg ned - i isbad. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
ISKALD: John Carew skal helst være iskald foran mål. Etter kampene får han tilbud om å kjøle seg ned - i isbad. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Faro - tirsdag 8. februar

- BRUKER DERE KAR og stamper med isvann og isbiter til restitusjon etter kamper, spurte jeg John Carew på veien nedover hit til sørkysten av Portugal mandag ettermiddag.

- Ja, svarte landslagsspissen. Men det er frivillig.

Og så gliste han litt, sa det var kaldt, veldig kaldt også - selvfølgelig er det det, vi snakker jo tross alt om isvann - og da tenkte jeg selvfølgelig på tatoveringa han har på halsen. Den som forklarer John Carew og som du kan se bilde av i Dagbladet i dag.

Ma Vie, Mes Régles.

Mitt liv, mine regler.

Jeg tror ikke John er altfor ofte on the rocks.

I DEN MODERNE toppidretten hører man stadig mer snakk om hvordan utøverne tar isbad etter konkurranser og kraftkrevende prestasjoner. I isvann skjer det nemlig noe ekstra med restitusjonen. Noe kvikt. Og noe godt.

- I Aston Villa har man tanker der man holder vannet konstant på to grader, fortsetter John. - Det er kaldt det - mye kaldere enn vann med isbiter. Og du skal ikke ha mer enn 30 sekunder oppi et sånt bad før du begynner å få problemer med å puste.

- Og så blir huden din helt rar.

IFØLGE JOHN BLIR hvite mennesker rarere enn mørke mennesker i restitusjonens iskalde tilværelse. Eller rødere som det også heter. Hva som skjer med hester er han litt mer usikker på. For plutselig flytter han restitusjonen i engelske fotballgarderober videre til veddeløpsbanene og veterinærene og sier at hester kan bli satt i isvann til opp til halsen.

Fordi de ikke har noe de skulle sagt.

JOHN CAREW VILLE selvfølgelig nektet plent, men det er annerledes med hester. De har jo ikke noe de skulle sagt. Og mens vi ler av det komiske faktum at hester ikke har noe de skulle sagt - men tenk om de hadde hatt det, tenk hvordan det kunne vært på Bjerkebanen da - så spør jeg Drillo:

- Driver landslaget med sånt - restituerer dere med is i garderoben etter kampene?

- Med hvafornoe?, svarer Olsen. Isvann? Nei, det har jeg aldri hørt om. Det må du spørre det medisinske apparatet om.

- DET HAR VI holdt på med i over et år nå, sier landslagslege Tor Einar Andersen. - Vi har stamper med isvann hvor de som ønsker det kan stå og restituere et par minutter.

- Drillo sier han verken har hørt om det eller sett det i den norske garderoben?

- Gjør han det? Vel, da kan vi vel konkludere med at han bør fortsette med det han har greie på.

PS! Dagbokas talentspeidende leser på Majorstua i Oslo kan informere om følgende:

«Vitesse kjøpte en ivorianer til 30 mill nå. Tror nok Markus Pedersen må fortsette på krakken litt til.»

Og for helt spesielt interesserte:

«Roy henter han sikkert dit han koimmer neste gang. Har jo vært genial med nordiske spillere før - Kallio, Runstrøm, Elm, Stoor, Riise, Hangeland.»

Faktum må ikke undervurderes, folkens.

Selv om jeg vil påstå at Brede Hangeland klarer seg ganske bra.