UTE:  John Carew på vei hjem fra Portugal. Nå er spissen ute av landslagstroppen, og vil ikke spille noen rolle mot Litauen i morgen.Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.
UTE: John Carew på vei hjem fra Portugal. Nå er spissen ute av landslagstroppen, og vil ikke spille noen rolle mot Litauen i morgen.Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.Vis mer

John Carew ute av landslagstroppen

- For kort tid mellom kampene på begrenset treningsgrunnlag.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): John Carew er ute av landslagstroppen to dager etter kampen mot Portugal, og vil ikke være med når Norge møter Litauen i morgen kveld.

Det melder Norges Fotballforbund i en pressemelding.

- På grunn av kort tid mellom landskampene mot Portugal og Litauen på begrenset treningsgrunnlag, er John Carew ikke aktuell for morgendagens privatlandskamp mot Litauen. Han vil derfor ikke være en del av landslagstroppen videre i samlingen, heter det i meldingen.

Carew var ikke tilstede da landslaget kom ut på Ullevaal Stadion for å trene kl. 12.

Kritikk
John Carew er frigitt fra kontrakten med Aston Villa, og flere har satt spørsmålstegn ved om 31-åringen holdt formen godt nok ved like før kampen mot Portugal.

Flere andre spillere valgte å trene med norske lag den siste uka, som Morten Gamst Pedersen og Mohammed Abdellaoue i Vålerenga og Tromsø.

I dagens Dagbladet retter Viasat-kommentator Roar Stokke sterk kritikk mot spissen, som han mener så tung og uengasjert ut i Lisboa.

- Carew virket kjørt etter en halv time lørdag, og burde vært tatt ut i pausen. Det er ikke slik han skal framstå. Han er ikke sulten nok, sier Stokke.

Ingen erstatter
Det vil ikke bli hentet inn noen erstatter for spissen, mens Håvard Nordtveit kommer inn etter å ha vært opptatt med U21-landslaget.

Trolig vil dermed Moa starte på topp for Norge i morgendagens privatlandskamp, som har størst betydning med tanke på FIFA-rankingen og kvalifiseringen til VM 2014.

Carew-agent Per A. Flod besvarte ikke Dagbladets henvendelse i ettermiddag. Det gjorde heller ikke 31-åringen selv.