John den største

John Carew scoret to ganger og sendte Arsenal ut av Champions League. Dagbladet.no fulgte kampene!

Før kampen var John Carew på alles lepper. Skulle mannen som sendte Arsenal ut av Champions League for to år siden gjøre det igjen? Svaret skulle vise seg å bli et rungende ja.

- Giganten John Carew sjokkerte Arsenal igjen da han slo til to ganger på Mestalla, skriver Sky Sports på sin nettside.

Den norske landslagsspissen har hatt mange store fotballkvelder siden han kom til Valencia. Men dette var kanskje den største av dem alle.

Valencia måtte vinne for å nå kvartfinalen. Og det så lenge stygt ut. Arsenal hadde de fleste og største sjansene i starten av kampen. Men de hadde ikke John Carew.

Nordmannen lot seg ikke be to ganger da han ble spilt fram av Aimar cirka 10 minutter før pause. Carew dundret inn 1-0 - og hjemmefansen steg til himmels.

Men Arsenal startet best også etter hvilen. Og tidlig i omgangen fant Thierry Henry veien til nettmaskene.

Men John Carew var ikke ferdig for kvelden.

Litt før kampuret viste en times spill nikket Carew inn sitt andre mål for kvelden. Bare minuttet tidligere hadde han sjansen omtrent i samme posisjon, men den gangen fikk Arsenal-keeper Stuart Taylor en hånd på ballen. Men til sist var det Carew som kunne smile bredest av alle på Mestalla stadion.

For Arsenal ble kvelden en gedigen nedtur. Ajax tok en tidlig ledelse borte mot Roma. Romerne utliknet, men med ett poeng kunne André Bergdølmos klubb reise hjem til Amsterdam med kvartfinalebillett.

I gruppe A gikk det som ventet: Inter slo følge med Barcelona til kvartfinalene. Barcelona vant 2-0 borte mot Newcastle og Inter vant med samme sifre i Dortmund.

Champions League-tabellene!

1-0! Her setter Carew inn sitt første for kvelden. Foto: Scanpix/Reuters
ARSENAL-DØDAREN: John Carew ble dagens store Valencia-helt. Foto: Reuters/Scanpix