- John er best mot Italia

Åge Hareide har tatt et spissvalg. Sjekk laget Norge stiller mot Italia her.

PALERMO (Dagbladet.no): Åge Hareide møtte pressen kvelden før kvelden, og hadde samtidig kastet hemmelighetskremmeriet på båten.

Treningen skulle være åpen, og han angret på utspillet hans om at pressen enten var med eller mot landslaget. Før han åpenhjertig snakket om vurderingene i forhold til laguttaket.

Og han begynte med spissduellen, som Dagbladet.nos lesere uttalte seg om i går.

- Jeg synes kanskje John passer best mot Italia, og Sigurd mot Hviterussland, sier Hareide.

- Og det går mer på at John har vært oppe og skubbet seg på disse gutta før.

Vil skape noe selv

Dermed ser det ut til at det blir John Carew på topp fra start. For selv om kampen mot Italia har mest fokus nå, kverner onsdagens oppgjør mot Hviterussland i bakhodet.

Det gjelder å disponere troppen på en best mulig måte. For det skal deles ut like mange poeng mot Hviterussland på Ullevaal, som mot Italia i Palermo.

- For meg er spenninga i kampen hvor mye vi får til. For vi vil gjerne få til noe. Og det er spillerne mentalt forberedt på, sier Hareide.

Ser mot Danmark

Hareide er selvfølgelig klar over hva danskene fikk til mot Italia i sommerens EM-sluttspill. I kampen som endte med at Francesco Totti spyttet på Christian Poulsen, og er utestengt i morgendagens kamp mot Norge.

Han vet at Jon Dahl Tommassen jobbet knallhardt ned i midtbanen, og bidro til at danskene fikk kontroll.

- Vi må be om noe sånt fra Frode (Johnsen, red. anm.) også, sier Hareide.

- Men det kan tappe ham for offensive krefter også, fortsetter landslagssjefen.

Han hevder å ha kontroll på nervene før alvoret starter. Hareide og spillerne vil noe med turen til Sicilia. I morgen får vi svar på om ferdighetene står i stil med viljen. Dagbladet.no tror Norge stiller med følgende 11 fra start mot Italia:

Espen Johnsen - Christer Basma, Vidar Riseth, Claus Lundekvam, John Arne Riise - Jan Derek Sørensen, Martin Andresen, Magne Hoseth, Petter Rudi - Frode Johnsen - John Carew.

FÅR TILLIT: John Carew spiller fra start mot Italia.