- John er en drøm å spille med

Steffen tror ikke Carew trenger mange sjanser i kveld.

• Dagbladet.no følger Slovenia - Norge direkte klokka 20.45

LJUBLJANA (Dagbladet.no): John Carew venter seg ikke et lass med målsjanser mot Slovenia på Arena Petrol i Celje i kveld.

- Det blir nok ikke så mange sjanser. De vil styre kampen, sier John Carew.

Steffen Iversen er ikke redd for at Norge skal skape for få muligheter.

- John er i kanonform. Og når han er i sånn form trenger han ikke så mange sjanser for å score. Akkurat sånn som han er nå, er John en drøm å spille spiss sammen med, sier Steffen Iversen til Dagbladet.no.

Kontringer

Hele uka har spillerne snakket om det Åge Hareide har innprentet i dem i løpet av samlingen: Hvordan Slovenia skal slås.

Det handler om å snurpe sammen ballglade slovenere midt på midtbanen, om å lokke fram offensive forsvarsspillere. Så skal man slå kontra, og benytte John Carews fart i bakrommet.

KLARE: John Carew og Steffen Iversen er klare til kamp i kveld. Foto: REUTERS
KLARE: John Carew og Steffen Iversen er klare til kamp i kveld. Foto: REUTERS Vis mer

- Sjansene våre kommer fort på kontringer, sier Carew sjøl.

Steffen Iversens navn har ikke blitt nevnt så ofte i den kortfattede delen av slagplanen. Hva blir hans viktigste bidrag i kveld?

- Vi blir like viktige alle elleve utpå der, sier Steffen.

- Jeg regner med å bli et bindeledd mellom midtbanen og John, som ligger helt fremst fordi han er hakket kjappere enn meg. For meg handler det om å finne plass i mellomrommet, og å vinne dueller.

- Rufsete defensivt

Grundige videoanalyser av Slovenia har gitt Steffen et godt inntrykk av hvordan svakhetene deres kan utnyttes.

- Defensivt har de gode enkeltspillere, men det er litt rufsete. De tar store sjanser. Er vi på hugget, kan vi utnytte det når de har ballen i forsvarsfireren. Så kan vi utfordre dem på overganger.

John Carew kommer fra en god sesongåpning i Lyon. Han føler likevel ikke at presset på at han skal prestere på landslaget er større nå - eller at det er mindre ellers.

- Presset er der hele tida, i større og mindre grad. Sånn er livet for en fotballspiller. Jeg har lært meg å leve med det hver dag, sier Carew.