- John er fenomenal

BISLETT (Dagbladet): Rosenborg- Bordeaux 3- 2. Med Sigurd Rushfeldt på tribunen, drakta hans på overkroppen og med magen full av alle årstidas sommerfugler gjorde John Carew - 23 millioner dyr og 19 år gammel - 45 minutter for RBK. - Han er fenomenal, skryter Nils Arne Eggen.

- Men han har en del unoter også, fortsetter Rosenborg-sjefen. - Og dem skal jeg plukke av ham - lett. Men det får jeg ta med John og ikke med deg. Du kan jo skrive at jeg synes han er en veldig artig gutt.

- Jeg var nervøs, sier John Carew til Dagbladet.

- Jeg hadde sommerfugler i magen og ble stressa i de situasjonene jeg kunne gjort noe ut av. Men for all del - jeg er fornøyd, jeg.

- Sammen med disse gutta her kommer jeg til å få enormt mange målsjanser i løpet av høsten.

John Carew, som ikke har trent med Rosenborg, brukte førsteomgangen mot Bordeaux til å se seg inn i framtida. Og der han satt - når han ikke løp seg varm - ble han imponert.

Et riktig valg

- Alle gutta her er et hakk bedre enn de jeg spilte med i Vålerenga, sier Lille-John.

- Og så spiller de fotball slik jeg liker det - langs bakken. Og når de blir vant til meg og jeg lærer meg dem, skal dette bli veldig bra. Jeg er veldig glad for at jeg valgte Rosenborg.

På tribunen satt Sigurd Rushfeldt ikke fullt så glad. Og veldig usikker. For det eneste som er ett hundre prosent sikkert når det gjelder hans framtid, er at alle bånd til Rosenborg er brutt.

Nye spissegenskaper

Rosenborg med Carew istedenfor Rushfeldt er et fotballag med helt nye kvaliteter på topp. Der Rushfeldt var strålende - innenfor motstanderens 16-meter - har Lille-John sine største mangler. Men utafor boksen, og i rykk mot bakrommet og i dueller én mot én, er 19-åringen en uslipt juvel. Som Nils Arne Eggen skal pusse i Mesterliga-form.

- Det er umulig å si om vi blir like bra i høst som før om åra, sier RBK-treneren.

- Men - jeg tror jo det. Og grunnen er at det ser bra ut etter en tid med mye uro. Og John vil bare bli bedre og bedre så lenge han er i Rosenborg. Bare vi får litt arbeidsro nå, så...

- Men det er fortsatt usikkerhet rundt Runar Bergs overgang til Venezia?

- Nei da, den er klar den.

- Med hvilket resultat?

- Det skal du få vite når det blir klart...

Grazie, Nils!

Carews opplevelse

Bordeaux kom til Bislett for å øve seg på å spille borte mot Europas beste. De lyktes ikke, fordi Rosenborg - som John Carew sier det - er et lag som spiller motstanderne i senk. Og nettopp tålmodigheten, angrepsviljen og de iboende ferdighetene gjorde Rosenborg best. Mot Frankrikes mestere.

Totto Dahlums 1- 0 var forspill-flott allerede da ballen forlot Runar Berg ute på venstrekanten. Da André Bergdølmo skapte seg rom til en perfekt cross, steg skjønnheten med RBK-backens prestasjon. Og Tottos hodestøt var av den typen Sigurd Rushfeldt har skjemt bort Rosenborg med. Kontant.

2- 1 kom fra Bjørn Otto Bragstad og en like massiv corner-heading. Størst og sterkest var han suveren ved den første stolpen. Og da Fredrik Winsnes skaffet seg rom innenfor 16-meteren brukte han alle ferdigheter. Og slo Rosenborgs tredje iskaldt inn helt borte i kroken.

Bordeaux' 1- 1 kom etter en forsvarsglipp. Det andre etter en Maradona-hands bare dommeren ikke så. Og så ble Eggen forbannet og kjørte noen koleriske dansetrinn både for fløyte og flagg.

- Sint? Jeg? Det må da være lov å reise seg og snakke til linjevakta når du skal bytte en spiller.

Sier Nils Arne Eggen.

<B>TRENGER EGGEN-SPARK:</B> John Carew fikk en bredside av Eggen i går, og treneren lover at det blir fler. - Dette skal bli veldig bra, sier Carew sjøl.