- John er mye bedre enn han tror selv

O'Neill mener Carew undervurderer seg selv.

UNDERVURDERER SEG SELV: Aston Villa-manager Martin O'Neill mener John Carew har for lave tanker om egne ferdigheter.Foto: SCANPIX/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
UNDERVURDERER SEG SELV: Aston Villa-manager Martin O'Neill mener John Carew har for lave tanker om egne ferdigheter.Foto: SCANPIX/AP Photo/Daniel Ochoa de OlzaVis mer

Følg serieåpningen i Premier League direkte fra klokka 13.45.

(Dagbladet.no): Forsvarssjef Martin Laursen har ufrivillig måttet legge fotballskoene på hylla med en karriereødeleggende kneskade og kaptein Gareth Barry fikk omsider gjennomslag for en overgang bort fra Villa Park da han ble solgt til Manchester City i sommer.

Dermed blir det færre på å dele ansvaret i Aston Villa for å drive klubben ytterligere framover etter fjorårets «nestensesong». John Carew er blant dem manager Martin O'Neill fester sin lit til.

Kraftspissen har gjennom en lang karriere i samtlige av Europas store ligaer, med unntak av Bundesliga, variert fra det alldeles strålende til det høyst middelmådige. Stabilitet har med andre ord ikke vært noe nøkkelord i nordmannens ni år i utlendighet. 

O'Neill mener noe av årsaken til det ligger i Carews eget hode. Nordiren er usikker på om 29-åringen fra Lørenskog har mentaliteten som skal til for å prestere jevnlig på nivået som gjør ham til en av de mest fryktede spissene i Premier League når han har dagen.

- Når han er skadefri og gira er han vanskelig å håndtere. Han har bevist det her og i Europa med Valencia. Jeg har ofte sagt at han innehar mye bedre ferdigheter enn det han selv tror, sier O'Neill, ifølge Daily Mail.

Aston Villa-manageren mener Carews statistikker taler for seg selv.

- Han er en nøkkelspiller for oss. Han var skadet i tre måneder. Likevel endte han opp som toppscoreren vår. Men så var det det å spille mange kamper på rad; mentalt tror han kanskje at han ikke er i stand til det, men jeg tror han er det, understreker O'Neill.

Han mener imidlertid å ha sett bedring etter at Carew returnerte fra ryggskaden, som satte ham ut av spill fra november til mars.

- Da han kom tilbake fra den alvorlige ryggskaden sist sesong, begynte han å score mål. Han er en helt blant supporterne, og det er strålende. Mål hjelper ham mye, på samme måte som det hjelper alle andre spisser. Enda viktigere var det at det ga ham et innblikk i hva han er i stand til, sier O'Neill.

Carew virket iallfall å spille på seg selvtillit utover i onsdagens kamp mot Skottland. Scoringen manglet, men landslagsspissen terroriserte skottenes forsvar, og da i særdeleshet brødrene Caldwell.