- John kan bli en hit

LONDON/OSLO (Dagbladet): John Carew var i går kveld i London for å få seg ny arbeidsgiver, Fulham. Overgangssummen fra spanske Valencia kan ligge på rundt 150 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- John kan bli en hit i Fulham og Premier League, sier Vidar Davidsen. Det var han som hentet unge Carew fra Lørenskog til Vålerenga i 1997.

- Jeg tror det er helt riktig av ham å flytte på seg slik situasjonen har utviklet seg i Valencia. Jean Tigana vil helt sikkert også bruke John mer riktig enn han er blitt brukt i Valencia, sier Davidsen til Dagbladet.

- Valencia har etter min mening vært for dårlige til å utnytte hans beste egenskaper, sier Davidsen.

Ler

Han ler når han mimrer angående de første ukene på Vålerenga- trening sommeren 1997.

- John så ut som bambi på isen med tynne, lange bein. I tillegg pustet og peste han som en hvalross. Men det gikk utrolig fort med John. Etter fire uker var han blant de beste på trening. Jeg har aldri hatt en spiller som har utviklet seg så raskt, sier Vidar Davidsen.

Mange biler og smykker seinere er nå Carew på farten igjen. Tryggere på seg sjøl og tryggere på at han trenger å flytte på seg.

- Det er et interessant tilbud. Jeg ønsker bare å spille, og i Valencia har jeg ikke fått den sjansen. Jeg er ikke lenger førstevalget, og jeg takler ikke det faktum at treneren ikke lenger har tro på meg, sa Carew til et spansk nettsted i går. Samme fredag som han reiste fra svale Valencia til vinterkalde London og Heathrow flyplass. Fra Norge kom hans agent Per A. Flod, og som vanlig når vi snakker om fotballoverganger, så var dette mer hemmelig enn det som skjer i FNs sikkerhetsråd.

Stille

Utenfor Fulhams hjemmebane, Craven Cottage var det stille da vi besøkte bana, men på klubbens offisielle hjemmeside var det stor aktivitet.

Her var stort sett fansen glade over å ha fått en storvokst spiss i klubben. En Valencia-supporter mente det var synd at Carew ble solgt, en annen supporter mente bruken av 150 millioner kroner på en nordmann som ikke har scoret denne sesongen var meningsløst.

Vi prøvde via mo biltelefonterror å få kontakt med Carew i swinging-London, men vi lyktes ikke. Ei heller hans agent klarte å returnere forespørslene om en kommentar. De var vel begge for opptatte med å signere og diskutere og klargjøre Carews framtid i Fulham. Klubben som for tiden ligger på 10. plass i Premier League etter opprykket fra 1. divisjon. Ni av de 20 første kampene har endt uavgjort, og laget har 20-20 i målforskjell. Kun fire lag har scoret færre mål: Middlesbrough, Sunderland, Derby og Leicester.

Går alt som det bør gjøre med Carew, blir han kanskje å finne på tribunen i dag. Fulham reiser A 40 ut av London for å spille FA-cupkamp mot 2. divisjonsklubben, og fjorårets cupbombe, Wycombe Wanderers.

Fulhams manager Jean Tigana har fra før angriperne Louis Saha, Luis Boa Morte og Steve Marlet i stallen. John Arne Riise var på vei til Craven Cottage-klubben før han ble snappet opp av Liverpool, og Fulham fikk også nei fra Andy Cole som gikk til Blackburn.

Men, John Carew gjør lurt i å skifte klubb for di Valencia-trener Rafael Benitez rangerer han langt bak i rekken blant Valencias spisser.

- I øyeblikket er John mitt femtevalg som spiss, sa Benitez i går.

John Carew har stilt på Valencias treningsfelt hver dag denne uka, men i går var det noe som skurret. Klokka 10.00 forlot han treningen for å snakke med direktør Manuell Llorento Martin, som i Valencia har mer makt enn presidenten i klubben. På kontoret fikk den norske spissen beskjed om at Valencia og Fulham var enige om en overgangssum.

Litt seinere på dagen forlot Carew Valencia sammen med Llorento Martin i retning London og Fulhams treningsfelt.

- For meg er det OK å selge Carew nå hvis det er OK for Rafael Benitez, og det er det. Vi har også fått et veldig godt økonomisk tilbud utfra den situasjonen Carew er i. Hadde vi ventet med å selge ham kunne prisen dalt ytterligere, sier Llorento Martin.

Liten iver

For Moses Dominques som er journalist i lokalavisa Levance i Valencia, og har fulgt laget tett i en årrekke, kom overgangen brått på.

- Det var en stor overraskelse, sier Dominques til Dagbladet.

Han mener en av grunnene til at Carew ikke har lyktes så godt i Valencia i høst skyldes for liten treningsiver.

<B>LONDON KALLER: John Carew hadde suksess i starten av Valencia-karrieren, men denne sesongen har han sittet mer på benken. Nå blir Fullham hans neste arbeidsgiver.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer