- John må være lur

Eirik Bakke skriver om kveldens Champions League-kamper og John Carew.

Hei!

I dag er det klart for kvartfinale i Champions League mot Deportivo La Coruna. Som vanlig på kampdagen møtes vi tidlig om morgenen på treningsfeltet. Der ser vi gjennom video av motstanderen før vi reiser til hotellet. Der slapper vi av på rommet og spiser lett mat. På kampdagen består maten uten unntak av pasta, pasta og mere pasta. På hotellet deler jeg alltid rom med Dominic Matteo. Det er viktig å ha faste rutiner før kampene. I kveld starter kampen kvart på åtte engelsk tid. Klokka seks er vi på plass på stadion. Da tenker vi minst mulig på at det er en viktig kamp som venter, men gleder oss til å spille fotball – uavhengig av hvem som står på den andre banehalvdelen.

 • Deportivo har mange teknisk gode spilllere, men har først og fremst sin styrke framover på banen. Bakover er de mer sårbare. Laget spiller typisk ballbesittende, og mye går gjennom midtbanespilleren Djalminha. Brasilianeren er kanskje den største stjernen i spansk fotball for tiden. Deportivo vant den spanske ligaen i fjor, og ligger på andreplass nå – det sier litt om hvor gode de er. Når man tenker på spansk fotball tenker man stort sett på Real Madrid og Barcelona. Nå har Valencia og Deportivo også kommet opp på høyt europeisk nivå.
 • Jeg har registrert at Deportivos midtbanespiller, Victor, skal ha uttalt at Leeds er det svakeste laget som er igjen i Champions League, og at han er glad for at de trakk oss i kvartfinalen. Jeg må minne Victor om at vi har hørt lignende uttalelser fra Lazio og Milan som vi møtte tidligere i turneringen. Felles for begge lagene er at de nå er ute av Champions League. Vi får alltid et ekstra kick når vi møter et lag som skal være bedre enn oss. Da hever vi standarden.
 • Samtidig med vår kamp mot Deportivo skal en annen nordmann i aksjon i kveldens andre Champions League-duell. John Carews Valencia møter Arsenal på Highbury. John kommer garantert til å få mange tøffe dueller mot Arsenals forsvarssjef Tony Adams. John må være lur i duellene mot Adams. Det er ikke lurt å hoppe inn i de verste duellene mot ham. I bakken og bakrommet kan imidlertid John skape mye trøbbel for London-laget, Klarer Valencia å holde nullen, og i tillegg John kontrer inn en scoring, kan mye være gjort.
 • Johns innsats i spansk fotball har garantert blitt lagt merke til i England. Sky Sports sender spansk klubbfotball på tv, og engelskmennene har fått med seg at John har scoret mange flotte mål. Jeg tror Arsenal frykter John – og det har de all grunn til. For meg hadde det vært utrolig moro å møte Valencia i semifinalen, og jeg vet om en nordmann bosatt i Spania som håper på det samme.
 • Jeg tviler på at jeg starter kampen i kveld. Oliver Dacourt er tilbake etter skaden han pådro seg mot Sunderland på lørdag, og spiller nok fra start. Jeg er på rett vei, og skaden er så godt som leget. Jeg får bare være tålmodig så kommer etterhvert min sjanse.

  Eirik Bakke

  Les mer om Eirik Bakke på

  Icons.com