SKRIVER BOK: John McEnroe er i rampelyset igjen med boka But Seriously. Foto: Will Ragozzino/BFA/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
SKRIVER BOK: John McEnroe er i rampelyset igjen med boka But Seriously. Foto: Will Ragozzino/BFA/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

John McEnroe om Serena Williams

John McEnroe vekker oppsikt med Serena Williams-uttalelser: - Kanskje en kvinne kan bli verdens beste en gang

Ute med ny bok.

(Dagbladet): Tennis-legenden John McEnroe, like kjent for sine hissige utbrudd på tennisbanen som sine sju Grand Slam-titler, er ute med boka «But Seriously».

I den anledning ble han intervjuet på National Public Radio i USA, skriver Sky News.

I intervjuet blir han konfrontert med en setning i boka der han skriver at Serena Williams er den beste kvinnelige tennisspilleren noensinne.

Nummer 700

Intervjueren vil vite hvorfor han så seg nødt til å bruke ordet kvinnelige foran karakteristikken, skriver Sky.

- Hvis hun hadde spilt i herreklassen hadde hun vært nummer 700 i verden, sier McEnroe, og skaper naturlig nok oppstuss om påpekningen av at det er forskjell på herrer og damer i idretten.

- Det betyr ikke at jeg ikke syns hun er en utrolig god spiller, for det gjør jeg. Men hadde hun bare spilt mot herrer hadde det vært en helt annen historie, legger tennis-legenden til ifølge Sky.

Kanskje i framtida

Serena Williams er tidenes nest mestvinnende kvinne med sine 23 singleseiere i Grand Slam-turneringer. Bare australske har flere med 24.

McEnroe har vært fan av Williams i mange år, og til tross for at han anerkjenner spranget opp til en imaginær verdenstopp uten kjønnshensyn, holder han døra åpen for at det spranget kan være borte på et eller annet tidspunkt.

- Kanskje det på et eller annet tidspunkt kan komme en kvinnelig tennisspiller som er bedre enn alle andre. Jeg har bare ikke sett det i noen annen idrett, og jeg har ikke sett det i tennis. Men jeg antar at alt er mulig på et eller annet tidspunkt, sier McEnroe ifølge Sky.