«John skal hjelpe meg å bli kaptein»

John Arne Riise tror bråket mellom han og John Carew kan ha snudd motgang til medgang for hele landslaget. Rett etter kampen i går ringte Riise til Carew.

ULLEVAAL (Dagbladet): Tydelig lettet over å ha levert en god landskamp, snakket Riise enda mer i detaljer om Carew-bråket som har rystet laget de siste tre dagene.

- Jeg føler at samholdet og innsatsen i denne kampen viser at hele laget har blitt sterkere, og står mer samlet som følge av det bråket som har vært. Det har snudd til noe positivt, sier Riise.

Han og Carew har kommunisert mye etter at John ble sendt hjem. Og i går fikk Riise en tekstmelding der Carew takket ham for måten han omtalte sin «gode venn» på, knyttneveslaget til tross.

- Han skrev at det jeg viste en stor manns måte å takle hele saken på.

- Ikke faen

I samtalene dem imellom har de to også snakket om framtida på landslaget. Og det er ingen tvil om at begge vil være med videre. Særlig nå etter at EM-sjansene fortsatt er høyst levende.

- Jeg har fortsatt lyst til å bli kaptein for Norge en gang i framtida. Og faktisk så har John sagt til meg at han skal hjelpe meg til å bli kaptein. Han skal gjøre det han kan for at det skjer.

Riise gikk også delvis inn i detaljene i hva som virkelig skjedde dem imellom.

- Hva sa du til John?

- Det var ingenting stygt. Jeg gikk for langt. Og særlig det der med spyttinga var provoserende. Det burde jeg ikke ha gjort.

- Det er blitt spekulert i at det var rasistiske bemerkninger?

- Nei, nei, nei. Overhodet ikke. Jeg sa ingenting stygt. Jeg sa ingen banneord, ikke faen, ikke helvete, og ingenting rasistisk. Men jeg tøyde det for langt.

- Fortjent kritikk

Riise forstår at det norske fotballinteresserte folk er opprørt og skuffet over det som har skjedd.

- Jeg vet at det sikkert er mange som mener vi er snørrunger og egoister. Det kan jeg ikke legge meg oppi. Folk får mene hva de vil. Men jeg mener jeg og John har ordnet opp i dette. Skværet opp, og sagt unnskyld til hverandre på en fin måte. Og neste gang vet vi hvor grensa går.

- Men jeg er enig i at vi fortjener kritikk for det som har skjedd. Og vi fortjener kritikk for det vi har prestert i de siste tre kampene. Det er ikke bra nok.

I går ble Riise mottatt med en blanding av jubel og pipekonsert da navnet hans ble annonsert før kampen.

Forberedt

- Jeg var forberedt på ulike reaksjoner, også piping. Jeg har snakket mye med Nils Johan Semb før kampen om akkurat det, der han prøvde å forberede meg mentalt på hva jeg kunne vente under kampen. Derfor var det godt å føle at folk utover i kampen begynte å rope navnet mitt. Folk fortjener at jeg gir dem noe tilbake, sier Riise, som løp rett bort til den norske supportersvingen for å skrive autografer etter kampen.

Naken jubel

Da Danmark utliknet i Parken, var Riise nettopp kommet ut av garderoben.

- Så så jeg bare Ståle Solbakken komme løpende naken inn fra gangen, og jublende inn i garderoben. Det var utrolig deilig følelse. Og spesielt unner jeg Nils Johan Semb å ha litt medgang igjen. Han har fått kjeften for at vi spillerne ikke har prestert. Så jeg er mest glad på hans vegne, sier Riise.

TOK HEVN: John Arne Riise har skværet skikkelig opp med John Carew. - Jeg skal ringe John med det samme jeg kommer på hotellet. Det er synd han ikke er her slik at han kan få en del av denne jubelen, sier Riise.