- John skal til en storklubb

TRONDHEIM (Dagbladet): En kamp av de sjeldne, to ganger 10 på Akersgatas spillerbørser og dermed er kjøret rundt John Carew (20) i gang igjen. - Vi har en klar intensjon om at han ikke skal selges det første året, men jeg vil ikke være bastant på det spørsmålet, sier Rune Bratseth til Dagbladet.

- Når John går fra Rosenborg så skal han til en desidert toppklubb, sier administrerende direktør Nils Skutle.

- Noe annet vil det ikke bli snakk om. Men pris - nei, det kan vi ikke snakke om. Det eneste jeg kan si er at han vil bli dyr. Veldig dyr.

Like avslappet

Etter åtte timers søvn trente Lille-John løst og ledig i går formiddag. Etterpå snakket han like avslappet. Og la det være sagt med en gang:

Den John Carew som spiller for Rosenborg er en helt annen type enn den John Carew som spilte for Vålerenga.

- Det er mye greiere å bo her enn i Oslo, sier John Carew. - Det er roligere og bedre på alle måter. Og fordi folk er så mye mer jordnære her oppe så blir ikke livet mitt så stressende. Tida var inne for meg og jeg er glad jeg flyttet fra Oslo.

Handler om RBK

Dobbelt-10'ern på spillerbørsene i VG og Dagbladet deler Lille-John med resten av RBK-gutta.

Han har fått klubb-postulatene på de daglige brødskivene i brakka, og fordøyd dem som forventet av en Rosenborg-spiller.

- Dette handler ikke om meg, men om Rosenborg, sier han til Dagbladet.

Hadde Nils Arne Eggen hørt det, ville han sagt «vel talt, gutten min».

Men for storklubbene, som helt sikkert vil fakse Lerkendal ned, handler det om John Carew. Og det er mange av dem der ute som ønsker seg en uslipt juvel.

Perfekt for Ferguson

Og etter å ha lest Alex Fergusons biografi «Managing My Life», og fått United-bossens egne tanker på den gleden han føler ved å se ett rått talent med alle ferdigheter, kan der garanteres at gubben vil vræle i fryd hvis han blir presentert Rosenborg-Feyenoord på video.

Derfra og til en ny United-forespørsel når det gjelder denne Carew, vil veien være kort.

- Jeg er klar over at det kjøret kan begynne igjen, sier Lille-John til Dagbladet. - Men jeg prøver å ikke tenke på det. Og for å være helt ærlig så har jeg ikke ofret det en tanke.

- Jeg er Rosenborg-spiller, vil ha ro til å konsentrere meg om fotballen, og tror at jeg kommer til å bli her framover.

Fordi:

- Jeg vil bli bedre i alt, fortsetter John Carew. - Som fotballspiller blir man jo aldri fornøyd med seg sjøl. Men jeg er inne i en god periode nå, føler meg psykisk sterk og vil bygge videre på det som har skjedd de to siste kampene. For når du er sterk i hodet går resten av seg sjøl.

- For meg sitter nemlig fotball 10 prosent i beina og 90 prosent i hodet, sier Lille-John.

TRØNDER-JOHN: Rosenborgs nye juvel John Carew stortrives på Lerkendal og i Trondheim. - Det er mye greiere å bo her enn i Oslo, mener han.