- John Terry er en virkelig mann

Chelseaspillerne omfavner sin knuste kaptein.

(Dagbladet.no): Manchester United - Chelsea 1-1 (7-6 e.str).

Det var straffesikre John Terry sin tur.

Det skulle være det siste sparket på ballen, før Chelsea-spillerne kunne komme løpende og omfavne sin kaptein i seiersrus og velsmakende hevnglede etter seier over Manchester United.

Men John Terry skled i det løse gresset, og John Terry bommet. Og United så seg aldri tilbake.

- John er en virkelig mann. Det er ikke mange midtstoppere som står fram og sier at de vil ta den siste straffen. Ingen kan kritisere ham, og iallfall kommer ingen i Chelsea til å gjøre det, sier Frank Lampard, som satte sin straffe sikkert.

- Det var en liten detalj som kostet oss pokalen, sier han, ifølge NTB.

Var best i store deler

For Chelsea var det beste laget etter pause i de ordinære nitti minuttene, og hadde to baller i treverket før det ble klart for straffesparkkonkurranse.

DEN UHELDIGSTE: John Terry ser fortvilt ned i gresset som løsnet under foten hans, akkurat i det han skulle sende Chelsea-fansen til himmels. Foto: REUTERS/SCANPIX
DEN UHELDIGSTE: John Terry ser fortvilt ned i gresset som løsnet under foten hans, akkurat i det han skulle sende Chelsea-fansen til himmels. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Men det hjelper jo så lite.

- Ingen kan benekte at vi etter den første halvtimen dominerte kampen. Vi skjøt i stolpen, vi skjøt i tverrliggeren, og vi var det sterkeste laget. De vant mesterligaen, men vi var det beste laget, sier Lampard, som i kveld viste styrke nok en gang etter tapet av moren, og utliknet for Chelsea like før pause.

Manager Avram Grant var også fullstendig knust etter det bitre tapet, men setter all støtte bak ulykkelige John Terry.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Selv i straffekonkurransen hadde vi overtaket og alt i egne hender, men likevel tapte vi, sier israeleren.

- Ett straffespark kan utgjøre forskjellen mellom glede og fortvilelse. John sa ingenting. Han er veldig lei seg og gråt, men han er den viktigste grunnen til at vi kom så langt som til finale, sier han.

Grant kan miste jobben

Med Roman Abramovitsj på tribunen glapp det for Chelsea på målstreken igjen. Nå gjenstår det å se hva som skjer med de blå - etter nok en sesong uten store troféer.

- Det har ikke vært en normal sesong for oss. Det har vært mange vanskeligheter, sier Grant, som ikke vil svare på spørsmål om sin egen framtid.

- John Terry er en virkelig mann

- Det er det siste jeg tenker på akkurat nå, sier han.

Chelseas nummer åtte er hvertfall sikker på én ting.

- Vi kommer sterkere igjen. Vi har personlighetene og et lag fullt av kjemper, sier Frank Lampard.

UNDERLAGET FORSVANT: John Terry sklir i skuddøyeblikket, og ballen sklir utenfor Van der Sars mål.
UTRØSTELIG: Drømmen brast for Chelsea-kapteinen, som spilte en god finale i Moskva.
UTVIST: Didier Drogba kranglet på seg et unødvendig rødt kort like før straffene - kanskje kunne han satt den Anelka til slutt bommet på.