John Terry ny England-kaptein

Gerrard blir visekaptein.

(Dagbaldet.no): Chelseas midtstopper John Terry etterfølger David Beckham som kaptein for England, melder FA på sin hjemmeside.

Det var forvventet at Terry eller Liverpools Steven Gerrard skulle få det ærefulle vervet.

Nå er det bestemt at Terry blir sjef, mens Gerrard blir visekaptein.

Store ord fra McCLaren

- Å velge kaptein er en av de viktigste avgjørelsene en trener må ta. Jeg er helt sikker på at jeg har funnet mannen i Terry. Han vil bli en av de største kapteinene for England noensinne, sier Englands landslagssjef Steve McClaren til thefa.com.

Og legger ingenting i mellom i skrytet av jernmannen.

- John har alle kvalitetene en kaptein må ha; lederegnskaper, autoritet, mot, gode evner, taktiske egenskaper og ikke minst en total motvilje mot å være nest best.

Chelsea-kapteinen selv er ikke lite stolt over at han nå skal bære bindet også i landslagsdrakta.

NY ENGLAND-KAPTEIN: John Terry etterfølger David Beckham som kaptein for England. Steven Gerrard blir Englands nye visekaptein. Foto:REUTERS
NY ENGLAND-KAPTEIN: John Terry etterfølger David Beckham som kaptein for England. Steven Gerrard blir Englands nye visekaptein. Foto:REUTERS Vis mer

- Utrolig stolt

- Det er den ultimate ære å være kaptein for ditt land, og jeg er utrolig stolt over å ha fått denne muligheten. Det er en stor utfording, men en jeg virkelig ser fram til.

Steve McClaren sier til samme nettsted at han har ringt til visekaptein Steven Gerrard og forklart avgjørelsen.

- Steven var en sterk kapteins-kandidat, og han vil bli min visekaptein, sier McCLaren.

- Han er en fantastisk spiller, og en annen stor klubb-kaptein som er en leder gjennom sitt spill. Jeg forklarte ham at han vil få sjansen som kaptein for England med meg som sjef.

Steven Gerrard gratulerte den nye kapteinen, og takket også McClaren for æren.

- En fabelaktig leder

- Jeg vil gratulere John med at han er blitt Englands kaptein, og jeg er sikker på at han vil gjøre en fantastisk jobb. Han er en fabelaktig leder for Chelsea, og har alle egenskaper for å fylle rollen, også på landslaget.

John Terry ny England-kaptein

- Jeg er glad for at Steve McClaren ringte meg for å informere om avgjørelsen. Vi er mange kapteiner i den engelske troppen, og nå skal vi alle gi 100 % støtte til Steve og John, avslutter Gerrard.

•Din kommentar: Er Terry det riktige valget som England-kaptein?

<B>MCCLAREN HAR FUNNET SIN MANN:</B> Englands nye landslagssjef valgte i dag John Terry som sin kaptein.