John Terry ut på båre

Nedtur for Chelsea tross 1-1.

Porto - Chelsea 1-1.

(Dagbladet.no): Sjevtsjenko fikk endelig noe å juble for i kveldens kamp mot Porto. Men Chelsea reiser hjem med sterke bekymringer for kaptein John Terry etter kveldens åttendelsfinale.

Skadet ankelen
Terry har akkurat kommet tilbake til førstelagsspill i Chelsea etter en operasjon i ryggen. Nå kan den viktige Chelsea-kapteinen være ute i lang tid fremover - og det kan bli skjebnesvangert for London-laget i den jevne ligainnspurten.

- Jeg vet ikke hvor ille det er, men det er typisk Chelsea denne sesongen, sier en oppgitt José Mourinho.

- Etter min mening jobber vi bedre enn vi har gjort de siste tre årene, fordi vi har det vanskeligere enn tidligere og det er vanskeligere å være der vi er for øyeblikket - nummer to i Premier League, i kvartfinalen i FA-cupen, i god posisjon til å avansere i Champions League og finalen i ligacupen, legger han til.

Mens Terry ble behandlet på sidelinjen slo Meireles til på volley etter en dårlig avklaring fra Makelele. Han traff nede til høyre for Cech, og det sto 1-0 etter eleve minutter.

Bare fire minutter senere svarte Sjevtsjenko, og scoret endelig et viktig mål for Chelsea.

Dermed fortsetter Sjevtsjenko fremgangen han har vist den siste tiden. Etter en turbulent høst med mye negativ oppmerksomhet har ukraineren løftet seg med flere scoringer de siste kampene.

Chelseas viktige kaptein ble igjen skadet i sin plagsomme ankel.
Chelseas viktige kaptein ble igjen skadet i sin plagsomme ankel. Vis mer

Med mål mot Porto bryter han også en tendens til å score bare mot de mindre lagene.

Sjevtsjenkos utligning kom etter femten minutter, og engelskmennene forsøkte siden med blandet suksess å dra ned tempoet i kampen. Porto presset på, men andre omgang ga ikke de helt store høydepunktene.

Poengdeling på Estadio do Dragâo er et godt utgangspunkt for Mourinhos gutter før returkampen 6. mars.