- John var fenomenal

TRONDHEIM (Dagbladet): - John var god, sier Nils Arne Eggen. Han prøver å dempe trøkket rundt sitt nye spissfunn. Men da jeg spør igjen, tar han fram smilet og engelsken: - John var outstanding, han. På godt norsk betyr det fenomenal.

Men Nils Arne Eggen klarte ikke å være glad i går kveld. Årsak: Rosenborg hadde vunnet to poeng for lite. Og mye av nedturen gikk ut over dommeren. Som blåste feil, feil og feil.

- Målet som ble annullert er en ting, sier Nils Arne Eggen. - Jeg sitter langt unna og vil ikke være bombastisk når det gjelder akkurat det. Men verre er alt det andre han driver med. Som f.eks. da Bjørn Otto Bragstad fikk frispark mot seg fordi han var høyest i en hodeduell.

Og grunnen til irritasjonen over akkurat den episoden får du her:

- Hva skal en stakkar som hopper en meter høyere enn motstanderen gjøre? sier Eggen. - Ifølge Newton må han jo komme ned et sted. Og derfor mener jeg at de som bestemmer bør skaffe fram bedre dommere enn han som var her på Lerkendal.

- Etter min mening hadde det vært bedre om han hadde holdt seg hjemme i Beograd.

Utfordrer Flo

John Carew var mellom alt dommerpratet og Rosenborgs mangler i forhold til seiersresepten likevel det store samtaleemnet. Og midt i Carew-koket var det naturlig å spørre om han er den beste RBK-spissen siden Odd Iversen.

- Vanskelig å svare på, sier Eggen. - Det har jo vært mange gode her, da, vet du. Men som sagt - John er god. Veldig god.

- Kan han spille like godt for Norge?

- Klart det, han er jo fotballspiller.

- Mener du han er god nok for landslaget?

- Det må du snakke med Nils Johan om - jeg vil ikke blande meg bort i hans uttak.

- Men Semb har akkurat sagt at slik John spiller nå så er han god nok - kanskje Norges beste spiss?

- Han er en klok mann, Nils Johan. Jeg er helt enig, sier Eggen.

Fire mann sviktet

Men hva gikk galt med Rosenborg? Og hvorfor ble ikke høsten av den første halvtimen i andre omgang omgjort til seier og tre poeng?

Eggen sier:

- I perioder ble vi for passive. Rett og slett for snille. Og så var det folk som ikke hadde dagen sin. Verken Bent Inge (Johnsen), som jeg tok av fordi han hadde trøbbel, eller Mini, Totto (inn for Mini) og Derek klarte å spille opp mot sitt beste. Bevegelsene var for små og arbeidsinnsatsen for liten.

Likevel: Fire poeng på to kamper er greit nok for Rosenborg. Etter borte og hjemme er laget på vei mot neste runde. Og akkurat det er Eggens lille trøst på en kveld han føler Rosenborg ble ranet. Sammen med åpenbare mangler.

- Fire poeng er greit, sier RBK-treneren. - Men det hadde vært bedre med seks da. Men om ei uke er det Dortmund og ny kamp.

- Jeg gleder meg, jeg.

STRÅLENDE: John Carews scoring var intet mindre enn strålende. - John var outstanding, skrøt trener Eggen.