Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- John viste at han er en klassespiller

Hareide-skryt til kaptein Carew.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEOGRAD (Dagbladet.no): Serbia - Norge 1-1.

13 måneder er det siden John Carew sist scoret for Norge. I kveld utnyttet 27-åringen Norges aller første sjanse og dunket inn utlikningen for Åge Hareides mannskap mot et meget ballsikkert serbisk landslag.

Privatkampen er en norsk test på balkanmotstand, den andre kommer borte mot Kroatia 7. februar. Alt som teller for Hareide er EM-kvalifiseringsmøtet med Bosnia 24. mars.

I kveld viste Carew igjen at han fort er en matchvinner i det norske angrepet. Kampen blir en han ikke glemmer med det første, han var kaptein for landslaget for første gang.

Carew løp fra alle

Fart har alltid vært Lyon-spissens største styrke. Etter 22 minutter løp Carew fra de serbiske midtstopperne og klinket til fra 14 meter, rett i nettaket. Pasningen fram var glitrende, og signert VIFs Christian Grindheim.

- Det var det perfekte angrep.  Jeg fikk ballen der jeg skulle ha den, fokuserte på bakrom, den riktige ballen kom, og jeg gjorde de riktige tinga. Det var en god følelse å score på landslaget igjen, sier Carew til TV 3.

- Vi får spilt John inn der han er aller best, og da er det ingen som kan stoppe ham. Jeg er veldig fornøyd. Han får vist at han er en klassespiller, roser Åge Hareide.

PERLE: Her dundrer John Carew ballen i mål etter å ha parkert hele Serbia-forsvaret. Det var Lyon-spissens første mål på 13 måneder for landslaget. Foto: SCANPIX
PERLE: Her dundrer John Carew ballen i mål etter å ha parkert hele Serbia-forsvaret. Det var Lyon-spissens første mål på 13 måneder for landslaget. Foto: SCANPIX Vis mer

Selv hjemmefansen applauderte Carew da han ble erstattet av Erik Nevland drøye ti minutter før slutt.

- Det var godt å gjøre en god landskamp, og det er klart det er hyggelig å få applaus fra publikum. Det var en god dag på jobben, for å si det sånn, sier Lyon-spissen.

Ble holdt konstant

Det serbiske forsvaret slet til tider voldsomt med Carew, og brukte alle lovlige og ulovlige midler for å stoppe ham. At drakten hans var like hel da han gikk av banen må skyldes sterke tekstiler.

- Det er typisk at jeg blir holdt veldig mye, men sånn er det bare. Jeg må leve med det, og klarer jo stort sett å komme forbi likevel. Det er slitsomt, jeg kunne ønske det var mindre, men sånn er fotball, sier Carew.

Carews 14. mål med flagget på brystet var akkurat det Norge trengte, etter å ha blitt trillet rundt med i starten på Røde Stjernes mektige Maracana-stadion.

Etter bare fem minutter sto Manchester United-stopper Nemanja Vidic på rett plass i straffefeltet etter corner, og sendte kula inn bak Håkon Opdal.

Carews mål et kvarter seinere ga Norge større tro, og litt mer tid med ballen mot de teknisk sterke vertene.

image: - John viste at han er en klassespiller

Byttet ut halve laget

Serbia-sjef Javier Clemente var i større grad enn Hareide ute etter å eksperimentere med nye fjes. Hele fem mann ble byttet ut i pausen, og det var Norge og Steffen Iversen som fikk 2. omgangs første sjanse seks minutter etter hvilen.

En mulighet større enn et straffespark, mener Egil Drillo Olsen i TV3s studio. Forspillet var vakkert nok, ballen gikk fram og tilbake mellom Iversen og Carew.

Fra 10 meter skjøt en frispilt Iversen rett på keeper Stojkovic.

Et kvarter før slutt fikk Carew en ny god mulighet. Igjen brukte han farta til å komme i skuddposisjon. Men avslutningen ble for enkel og rett i keeperarmene.

Utover 2. omgang brukte også Hareide anledningen til å studere nytt blod. Bjørn Helge Riise fikk sjansen på høyrebacken og markerte seg med at langskudd i tverrliggeren drøyt 20 minutter før slitt. Lille-Riise ble kveldens andre norske debutant.

Opdal sikker bakerst

Den første var Brann-keeper Opdal, som leverte en solid debut med sikkert spill på streken og en rekke redninger.

Det er betryggende for Hareide, men mest gleder nok det sterke resultatet mot et serbisk lag som står med tre seirer og én uavgjort i EM-kvalifiseringen.

- Jeg er fornøyd med resultatet mot et sterkt lag, og ser fram til en ny tur til Balkan i februar (møter Kroatia i privatkamp). Serbia er helt klart et bedre lag enn Bosnia, mener Hareide.

Bosnia regnes som et dårligere lag enn serberne, og med uavgjort i Beograd har Norge spilt på seg selvtillit før bosnierne ankommer Ullevaal i mars.

Og det uten en rekke faste spillere, kaptein Martin Andresen og Ole Gunnar Solskjær er blant de seks som står over med skade i kveld.

De fleste er forhåpentligvis tilbake mot Bosnia. Og selv om Carew mister kapteinsbåndet kan det hende han beholder målteften.

<B>MÅLLØS:</B> Steffen Iversen misbrukte en sjanse større enn et straffespark, mente Drillo.
<B>AMPERT:</B> Erik Hagen og Frode Kippe gir Lazovic det glatte lag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!