Johnny jazzet til finalen

DRAMMEN (Dagbladet): NM-semifinale 2. kamp: Drammen HK- Sandefjord TIF 16- 30. Sammenlagt: 40- 58. Norges morsomste lag er i NM-finalen, og det er det beste som har hendt herrehåndballen på lenge.

Med typer som Johnny Jensen er STIF klare til både å begeistre og irritere. Da trener Gunnar Pettersen brukte time- outen ti minutter før slutt til å synge en grisevise, slo han an den frekke framtidstonen.

Poenget er at Pettersen og Sandefjord-laget har forstått at folk på tribunene vil ha det moro hvis de skal møte opp. I går viste de fram frisk underholdning både på og utenfor banen.

- Damehåndballen er på vei ned, det har også Anja Andersen flere ganger sagt. Norske klubber på herresiden er derimot overraskende bra.

Mye å by på

- Men vi er ikke flinke nok til å markedsføre oss. Derfor har håndballjentene fortsatt så mye større oppmerksomhet, forklarer Gunnar Pettersen.

Sandefjord har nok å by på når de nå skal prøve å snu trenden:

  • En Johnny Jensen i godlune som er på vei til å bli like frekk som Anja Andersen. Han provoserer, han prøver på backhandskudd, og han jubler slik at stemningen blant egne fans eksploderer mens motstanderen sprekker av irritasjon.
  • Preben Vildalen som etter forholdsvis kort tid på regiplassen som midtback er i ferd med å bli en idéskaper av de sjeldne.

- Dette var vår beste kamp denne sesongen, til rett tid. Nå må vi utvikle håndballunderholdningen videre, for da stiger også interessen hos publikummet og media, sier Gunnar Pettersen.

I finalen 8. februar i Oslo Spektrum møter STIF byrivalen Runar (vant 50- 44 sammenlagt over Stavanger IF).