Johnsen: - Ikke syndebukk

Bent Inge Johnsen scoret sjølmålet som ga Alaves en drømmestart på Lerkendal, men RBK-stopperen føler seg ikke som syndebukk.

Etter 18 minutter var Johnsen uheldig. Et innlegg fra høyrekanten gikk over Erik Hoftun, Bent Inge Johnsen dukket opp på bakerste stolpe og skulle klarere ballen vekk. I stedet endte ballen i eget nett og spanjolene fikk en drømmestart.

- Jeg hadde valget mellom å dempe ballen til keeper - det ville vært livsfarlig, eller å prøve å klarere ballen vekk. Jeg prøvde på det siste, men fikk en dytt i ryggen, traff ballen med leggen og så ballen gå i mål. Målet fikk oss ut av stilen, men jeg føler meg egentlig ikke som en syndebukk, sier Bent Inge Johnsen til Dagbladet.no.

Oppgitt

Trener Nils Arne Eggen var oppgitt over Rosenborgs defensive slurv. På pressekonferansen før kampen fokuserte Eggen på hvor viktig den defensive tryggheten er for å spille godt offensivt. I dag fungerte ingen av delene godt - spesielt var RBK svake defensivt.

- Sentrale spillere som vanligvis er veldig gode, var langt under pari i dag, sa Nils Arne Eggen etter kampen.

Erik Hoftun og Bent Inge Johnsen lot Alaves-spiss Javier Moreno slippe fri da spanjolene gikk opp i 3-0 ledelse - og gravla samtidig RBKs drømm om plass i 4. runde i UEFA-cupen.

- Ballen gikk i mellom oss, men vi burde kanskje klart å klarere den situasjonen. Vi får ta den på vår kappe, sa Bent Inge Johnsen.

<B>KAMP:</B> Rosenborgs Frode Johnsen og Alaves' Dan Eggen kjemper om ballen.