VETERAN: Frode Johnsen (t.v.) er ifølge Odd-trener Dag Eilev Fagermo ikke bare god for nok for tippeligafotball, 37-åringen er også et forbilde for resten av laget. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
VETERAN: Frode Johnsen (t.v.) er ifølge Odd-trener Dag Eilev Fagermo ikke bare god for nok for tippeligafotball, 37-åringen er også et forbilde for resten av laget. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIXVis mer

Johnsen (37) vil ha ny Odd-kontrakt

Starter mot VIF i kveld.

• Fotballstudio kl. 19: Odd Grenland - Vålerenga

Frode Johnsen er kvitt ryggproblemene og klar mot Vålerenga. Nå vil han ha ny kontrakt.

37 år gamle Frode Johnsen har scoret sju mål på 15 kamper i sitt comeback i Tippeligaen.

Etter å ha vært ute med ryggproblemer i to kamper, er spissveteranen igjen klar til innsats i det viktige bunnoppgjøret i Skien i kveld.

- Det var en muskel i ryggen som låste seg helt. Men nå går det mye bedte, så jeg spiller mot Vålerenga, sier Odd Grenland-kjempen til Dagbladet.

- Er det alderen som begynner å tynge?

- Jeg hadde lignende problemer også da jeg var yngre, så jeg tror ikke det, sier Johnsen.

Tar et nytt år Tvert imot føler han den fysiske forfatningen er så god at det er for tidlig å legge opp når hans nåværende kontrakt går ut etter sesongen.

- Jeg er i fin form og har det veldig gøy med fotballen. Så jeg har lyst til å fortsette i hvert fall ett år til, innrømmer han.

- Er Odd Grenland det eneste alternativet?

- Ja, det er i utgangspunktet ikke aktuelt å flytte. Det er her familien skal bo også etter karrieren, sier Johnsen — som tråkket sine barnefotballsko i Skotfoss, og som også spilte for Odd Grenland fra 1993 til 2000 før turen gikk videre til større eventyr i Rosenborg og Japan.

Får ny kontrakt At han får ny kontrakt, er det ingen tvil om. Den tidligere politistudenten er nemlig ingen kravstor mann i forhandlinger. Både direktør Tore Andersen og trener Dag Eilev Fagermo er klokkeklare på at det hele i praksis er en formalitet.

- Dette kommer til å gå fort når jeg og Frode setter oss ned en gang i løpet av høsten. Han har aldri stilt urimelige krav til Odd Grenland. Så lenge han vil og er sportslig god nok, spiller han for oss. Etterpå håper vi han kan fortsette i klubben i en annen rolle, sier Andersen til Dagbladet.

- Frode får ny kontrakt hvis han vil. Først og fremst fordi han er god nok rent sportslig, men også fordi han er en veldig fin fyr med masse erfaring og gode holdninger. Han har en veldig bra innflytelse på resten av spillergruppa, sier Fagermo, som ikke er overrasket over hvor godt 37 år gamle Johnsen holder seg.

- Egentlig ikke. Han er ekstremt nøye med seg selv, poengterer Fagermo.

Viktig mot VIF Viktigere enn ny kontrakt for Frode Johnsen, er det uansett at Odd Grenland sikrer seg ny kontrakt i Tippeligaen. Laget befinner seg bare tre poeng over nedrykksstreken før kveldens kamp mot Vålerenga. Samtidig er det kort vei oppover til trygg plass. Med seier i kveld, har Odd Grenland faktisk samme poengsum som Vålerenga.

- Det er en veldig viktig kamp. Hvert poeng blir viktig for oss framover, fastslår Frode Johnsen.

Likevel føler han ikke at nedrykksspøkelset truer.

- Jeg føler vi er for gode til å rykke ned. Vi har ikke blitt utspilt av noen.

Skadetrøbbel for VIF Mens Frode Johnsen etter alle solemerker spiller mot Vålerenga, komme Martin Andresen til Skien med et skadeskutt mannskap. I går ble det nemlig klart at midtstopper Stefan Strandberg er uaktuell på grunn av en strekk han pådro seg i U21-landskampen mot Skottland onsdag.

Også to andre forsvarsspillere er ute med skade, nemlig Fredrik Stoor og Freddy dos Santos.

I tillegg har Martin Andresen valgt å utelate Yssouf Koné fra troppen. Spissen har lenge slitt med skader og kneet må nå hvile.