- Johnsen best i RBK

ÅRÅSEN (Dagbladet): Norge U21 - Tyskland U21 3-0. Espen Johnsen holdt nullen, og sikret den defensive tryggheten som gjorde at Norge kunne kontre tyskerne i senk. Nå mener U21-sjef Per Mathias Høgmo at Johnsen bør bli førstekeeper i klubblaget RBK.

- Jeg mener at Espen Johnsen allerede i dag er den beste keeperen i Rosenborg. Men nå er det jo ikke jeg som tar ut laget i Trondheim, sier Per Mathias Høgmo til Dagbladet.

Talentfulle Johnsen får nemlig minimal matchtrening i RBK. Den islandske landslagskeeperen Arni Gautur Ararson blir foretrukket av trenerduoen Nils Arne Eggen/Ola By Rise. I går satt By Rise og så Johnsen storspille fra tribunen på Åråsen. Tyskland skapte ni målsjanser, men Johnsen hadde full kontroll på det meste. To meget gode redninger fra strek, og flere gode inngrep i feltet demoraliserte det stjernespekkede tyske laget foran det norske målet.

Mot aparteid

- Espen er svært nær å bli vår førstekeeper. Men husk at Arason er landslagskeeper for Island. Begge to er gode. Akkurat nå er det utålmodigheten som er Espens største fiende. Han har potensial til å bli enda bedre, sier By Rise til Dagbladet.

I neste åndedrag innrømmer By Rise at Johnsen trolig blir Norges framtidige A-landslagskeeper. Og at han føler et ansvar for å dyrke fram de norske keepertalentene.

- Jeg føler et ansvar for det, ja. Men vi kan jo ikke drive apartheid heller, i Rosenborg. Å droppe Arni bare fordi han er islending, og heller satse på en norsk keeper, ville være helt feil.

Blir bedre

Hovedpersonen sjøl bedyrer at han ikke har dårlig tid.

- Uansett hva jeg sier så hjelper det ikke. Jeg tror ikke Eggen hører på meg, kjenner jeg ham rett. Men det er hyggelig at Per Mathias har tro på meg, sier Johnsen til Dagbladet.

Han håper han får en sjanse til å vise at han er bedre enn Arason.

- Jeg er blitt mye bedre siden jeg spilte i Start, selv om jeg sitter på benken. Man blir bedre av å trene sammen med Norges beste fotballspillere. Jeg regner med å få en sjanse.