Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johnsen blir lattermild når han får høre Giggs' debutdato

Norske United-kompiser hyller jubilanten.

FORTSATT PÅ TOPP: Ryan Giggs leverte en strålende kamp i sin 953. kamp for United onsdag kveld. Foto: Wolfgang Rattay / Reuters / NTB Scanpic
FORTSATT PÅ TOPP: Ryan Giggs leverte en strålende kamp i sin 953. kamp for United onsdag kveld. Foto: Wolfgang Rattay / Reuters / NTB Scanpic Vis mer

(Dagbladet): Onsdag kveld spilte Giggs sin 953. kamp for United mot Bayer Leverkusen. Han spilte alle 90. minuttene, dominerte midtbanen fullstendig i en kamp der United vant 5-0, og satte kronen på verket med en utsøkt målgivende pasning til Nani i sluttminuttene.

Under kampen henvendte en Bayer-spiller seg til Wayne Rooney og stilte spørsmålet mange har stilt i flere år allerede: Hvordan i alle dager klarer Giggs å holde koken?

- Helt utrolig Henning Berg spilte både med og mot Giggs i sin karriere i Premier League.

- Det er vanskelig for folk å forstå hvor stor prestasjon dette er av Giggs, sier Berg til Dagbladet.

- Han har spilt på et kjempehøyt nivå så lenge, og han har gjort det for den største klubben i England. Han har hatt enormt med konkurranse, og likevel har han beholdt plassen. Det er ekstremt imponerende. 

En annen tidligere lagkamerat, Ronny Johnsen, er enig med Berg.

- Han imponerer bare mer og mer, sier Johnsen til Dagbladet.

Han blir helt lattermild når han blir minnet på hvor lenge Giggs har spilt i United.

- Han debuterte i 1991? Herregud, jeg må le, det er helt utrolig, humrer Johnsen.

Bredt register Johnsen lar seg imponere over hvordan Giggs har kompensert for alderen ved å bytte posisjon på banen.

LAGKAMERATER: Henning Berg spilte sammen Ryan Giggs fra 1997 til 2000. Foto: Dan Chung / Reuters / NTB Scanpix
LAGKAMERATER: Henning Berg spilte sammen Ryan Giggs fra 1997 til 2000. Foto: Dan Chung / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Han har jo mistet mye hurtighet, men nå har han gått fra ving til sentral midtbane, så han er mindre avhengig av farta, men står heller på midten og strør pasninger. Det viser at han har et utrolig bredt register, sier Johnsen.

Giggs' pasningsfot har tjent han trofast gjennom årene. Han leder soleklart statistikken over flest målgivende pasninger i Premier League med 131, hele 37 foran andreplass Frank Lampard.

Drømmemål Berg og Johnsen er helt enige om hva som er deres beste minne med Ryan Giggs: Drømmemålet mot Arsenal i semifinalen i FA-cupen i 1999.

- Det var helt enormt, sier Berg.

- Vi kom dit til et returoppgjør, mistet en mann da Keane ble utvist, og så scoret han det målet. Det tok helt av, sier Johnsen.

Målet, og feiringen, har gått ned i historien. Giggs snappet opp en feilpasning fra Patrick Vieira på midtbanen, satte fart, dro av fire Arsenal-spillere og hamret ballen opp i nettaket bak David Seaman.

- Det er et strålende løp fra Ryan Giggs! hylte kommentator Martin Tyler, mens Giggs rev av seg skjorta og kastet seg i armene på jublende lagkamerater.

Scoringen ble kåret til det beste målet i FA-cupens historie i 2003.

Trenerframtid? Giggs er allerede en del av trenerteamet til David Moyes, i tillegg til sine plikter som spiller.

- Det viser hvor viktig han fortsatt er for United. Moyes får i pose og sekk, Giggs kan bidra med erfaring på begge områder, sier Johnsen.

Han tror Giggs kan bli en veldig god manager etter spillerkarrieren er over.

- Absolutt, det tror jeg han passer veldig bra til. Han er delvis i gang allerede, han tar vel pro-lisensen akkurat nå.

UEFA Pro License er nødvendig for alle som vil trene på toppnivå i Europa. 

- Hvis han selv vil, er jeg sikker på at han kan bli en veldig god manager, sier Berg.

TROFÉSAMLER: Giggs og Johnsen feirer sammen med Roy Keane, Phil Neville og Raimond Van Der Gouw etter å ha funnet Premier League i 2000.Foto: Ian Hodgson / REUTERS / NTB Scanpix
TROFÉSAMLER: Giggs og Johnsen feirer sammen med Roy Keane, Phil Neville og Raimond Van Der Gouw etter å ha funnet Premier League i 2000.Foto: Ian Hodgson / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer