Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johnsen-dobbel reddet Odd

Slo tilbake to ganger mot Aalesund.

REDDET ODD: To scoringer av Frode Johnsen hjalp Odd Grenland til 2-2 hjemme mot Aalesund i eliteserien søndag.
Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
REDDET ODD: To scoringer av Frode Johnsen hjalp Odd Grenland til 2-2 hjemme mot Aalesund i eliteserien søndag. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer

• Odd Grenland - Aalesund 2-2

To scoringer av Frode Johnsen hjalp Odd Grenland til 2-2 hjemme mot Aalesund i eliteserien søndag. Gjestene fra Sunnmøre ledet to ganger, men Frode Johnsen scoret to ganger og ble dagens mann for et hjemmelag som dominerte stort etter pause. De oransjekledde fra vest scoret første omgangs eneste mål. Aalesunds Christian Myklebust vant en duell med Paul Oddo i det 25. minutt.

Phillips ga AaFK ledelsen Sistnevnte ble liggende, men spillet fortsatte. Myklebusts innlegg ble elegant ekspedert inn til borteledelse av Demar Phillips. — Frispark, mente Odd-trener Dag-Eilev Fagermo på vei inn til pause. TV-bildene viste at han tok feil. Den samme Fagermo kunne ellers konstatere at Odd hadde ballen mest, men sjansene ble for få og uttellingen igjen for dårlig. Dessuten ble innleggene mot veteran Frode Johnsen før pause for lette å lese for AaFK-forsvaret, som mistet midtstopper Daniel Arnefjord etter 36 minutter. Kjetil Rekdals menn imponerte ikke spillemessig i en meget sjansefattig første omgang, men innsatsviljen var upåklagelig. Hjemvendt sønn Etter pause fikk hjemmelaget et tydeligere grep på motstander og begivenheter. Og det ble altså den hjemvendte sønn, Frode Johnsen, som utlignet til 1-1 på en kraftfull heading i det 59. minutt.

Han var toppscorer i norsk eliteserie for Rosenborg i både 2001 og 2004. Nå scoret han for første gang for Odd på hjemmebane siden år 2000. Dette var samtidig Odds første scoring på hjemmebane i 2011-sesongen. Men mot spillets gang gikk AaFK opp i ny ledelse. Jason Morrison headet ballen ned etter corner, og kaptein Peter Orry Larsen ble målscorer på akrobatisk vis.

Hjemmelaget viste imidlertid fightervilje, og Frode Johnsens viste at 37 år ikke er noen alder for en goalgetter. I det 88. minutt utlignet veteranen til 2-2, denne gang med venstrebeinet. Odd presset på, men kampen endte uavgjort, et resultat Aalesund definitivt var mest fornøyd med.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media