Steffen Iversen var nordmannen som skapte mest hodebry for spanjolene sist gang Norge og Spania møttes.
Iversen ble matchvinner i åpningskampen mot Spania i EM i 2000 - og scoret også Norges ledermål borte mot spanjolene på Mestalla i EM-playoffen i 2003.
Trønderens hodestyrke skapte hodebry den gang.
Lars Lagerbäck valgte i går kveld å benke sine sterkeste duellspillere på topp og sendte i stedet ut Joshua King og Tarik Elyounoussi for å true bakrommet på kontringer.
Spanias landslagssjef Luis Enrique syntes imidlertid utfordringen ble tøffere da Bjørn Maars Johnsen ble byttet inn midtveis i 2. omgang.
Da måtte Spania justere planen og forsøke å heve forsvarslinja ytterligere.

- Når man spiller mot spillertyper som Johnsen, må vi forsvare oss veldig langt unna eget mål og vi må ha ballen på motstanderens halvdel. Vi kan ikke bli trykket bakpå. Jeg synes vi forsvarte oss godt, tross straffen vi fikk imot, sier Spanias landslagssjef ifølge AS.
- Vi måtte slite i denne kampen, men vi kunne også ha vunnet med fem-seks mål. Resultatet burde ha vært bedre for oss. Jeg synes vi hadde fortjent en større seier.
- Høye spillere og lange baller
De spanske stjernene syntes likevel det var utfordrende å møte Norge.
- Samtidig var Norge veldig sterke med sine lange baller. De baserte sitt spill på lange baller opp mot spissene, sier Enrique.
Inntrykket av et direktespillende norsk landslag med lange baller som et varemerke - ikke ulikt Norges rykte under Drillo på 90-tallet - bekreftes av Valencia-stjerna Daniel Parejo, som fikk sin andre landskamp i karrieren mot Norge i går kveld.

- Vi skapte mange store sjanser, men Norge var utfordrende å møte. Norge hadde høye, hardtarbeidende spillere som ville spille gjennom luftrommet og slå langballer. Vi bør være stolte over at vi klarer å stå så bra imot den type spill, sier Parejo til Marca.
Sterotypien om høye, hardtarbeidende norske duellspillere var veldig reell tidligere, men i nyere tid har Norge gått lenger og lenger fra dette bildet, etter den såkalte kunstgressgenerasjonens gjennombrudd med ballvidunderet Martin Ødegaard i spissen.
Spania-planen bidro til norske langballer
Etter Per-Mathias Høgmos prosjekt har imidlertid Lars Lagerbäck ført norsk landslagsfotball flere steg i retning av Drillos prinsipper om direkte fotball i lengderetning.
Enrique påpeker imidlertid at det spanske stjernegalleri selv bidro til at Norge endte opp med å slå så mye langt.
- De mange langballene fra Norge var nok også et resultat av at vi presset så høyt og aggressivt. Det er jeg veldig godt fornøyd med, sier den spanske landslagssjefen.

Ødegaard-detalj vekker oppsikt
Bortsett fra effektiviteten var den tidligere Barcelona-manageren godt fornøyd med hvordan Spania fremsto mot Norge, både uten ball i pressfasen og i det produktive angrepsspillet som resulterte i svært mange store målsjanser.
Forsvarer Morata
Han skrøt blant annet av utskjelte Alvaro Morata, som i likhet med i perioden i Chelsea misbrukte mange store sjanser.
- Jeg har sett ham bedre med mer selvtillit, men jeg synes dette var Moratas beste landskamp så langt. Han skapte mye og jobbet hardt. Det vil bli enda bedre, tror Enrique.
Mest ros fikk kaptein, stopperkjempe og matchvinner Sergio Ramos, som avgjorde kampen med sitt panenka-straffespark.
- Sergio er en unik spiller i fotballhistorien, ikke bare i Spania.
