Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johnsen kan debutere

Rosenborg-keeper Espen Johnsen (23) har imponert Nils Johan Semb. Neste onsdag kan han vokte målet når landslaget møter Irland i Dublin. Se hele troppen her.

 • Her kan du se hele troppen.

  Nils Johan Sembs 18 mann store tropp inneholdt ikke noen store overraskelser, men Espen Johnsen får en mulighet til å debutere på landslaget. Han er tatt ut som en av tre keepere i troppen, sammen med Frode Olsen og Erik Holtan.

  - Espen har stått veldig bra i sesongåpningen i Tippeligaen, sier Nils Johan Semb.

  - Vi ønsker også å spisse konkurransen på keeperplassen inn mot kampen mot Finland.

  Finland kommer til privatlandskamp på Ullevaal stadion 22. mai. Det er den siste testen før den viktige EM-kampen mot Danmark i Parken 7. juni.

  Bygger kvaliklaget


  Nils Johan Semb understreker at kampene mot Irland og Finland handler om lagbygging, og ikke testing av eventuelt nye spillere.

  Troppen mot Irland

  Keepere:
  Erik Holtan (Odd Grenland)
  Espen Johnsen (Rosenborg)
  Frode Olsen (Viking)

  Forsvarsspillere:
  Christer Basma (Rosenborg)
  Henning Berg (Blackburn)
  André Bergdølmo (Ajax)
  Ronny Johnsen (Aston Villa)
  Torjus Hansén (Arminia Bielefeld)
  Claus Lundekvam (Southampton )

  Midtbane/spisser:
  Trond Andersen (Wimbledon)
  Eirik Bakke (Leeds)
  John Carew (Valencia)
  Tore André Flo (Sunderland)
  Tommy Svindal Larsen (Nürnberg)
  Øyvind Leonhardsen (Aston Villa)
  John Arne Riise (Liverpool)
  Sigurd Rushfeldt (Austria Wien)
  Ole Gunnar Solskjær (Manchester United)

  - Jeg er ganske kynisk på at jeg kun tar ut de jeg mener er de beste. Vi har såpass få kamper, at vi må bruke dem til å bygge et kollektiv med de som skal spille i kvaliken.

  Det er et signal om at Espen Johnsen ikke er med som læregutt, men som en kandidat til keeperplassen. 23-åringen kan bli Norges yngste førstevalg i mål på mange år.

  Hoseth ikke tatt ut


  Sembs argumentasjon var egentlig et svar på hvorfor Magne Hoseth ikke ble tatt ut til tross for storspill mot Lillestrøm på mandag.

  - Magne spilte en veldig god kamp nå, men var på benken sist. En god kamp er for tynt grunnlag, sier Semb.

  Samtidig varslet han at han kan komme til å ta ut en ekstra spiller på søndag etter å ha sett en runde til i Tippeligaen.

  Generasjonsskifte


  Semb varsler også at generasjonsskiftet på landslaget kan starte allerede denne sesongen. Han karakteriserte U21-troppen som møter Portugal på tirsdag som et meget spennende mannskap.

  - Det er flere spillere i den troppen som kan komme til å debutere på A-laget i løpet av året. Ved neste korsvei er det flere av spillerne i A-troppen som er over aldersgrensa, sier Semb med et smil.

  Han har kun tatt ut tre keepere pluss Christer Basma fra Tippeligaen. Resten av spillerne i troppen er utenlandsproffer.

  - Tippeligaen er helt i startfasen. Etter noen runder blir det spennende å se hvem som som er stabilt gode. Gode enkeltkamper i Tippeligaen er ikke nok, sier landslagssjefen.

  Fem mann ut


  Frode Johnsen, Thorstein Helstad, Jo Tessem, Petter Rudi og Roar Strand er ute av troppen som var med til Luxembourg. Rudi og Strand er skadd.

  I tillegg til Espen Johnsen, er John Carew og Øyvind Leonhardsen tilbake i troppen. Carew var utestengt sist, mens Leo er tilbake i spill for Aston Villa etter skade.

 • Privatkampen mot Irland i Dublin spilles klokka 20.30 onsdag 30. april. Kampen vises på NRK.
IMPONERER: Espen Johnsen har storspilt for Rosenborg i serieåpningen. I første seriekamp mot Vålerenga ble han kåret til banens beste på Dagbladets <a href="http://www.dagbladet.no/pls/dbprod/fotball.viskampfakta?kamp_id=4212&ligaid=55">spillerbørs</a>.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media