Johnsen knuste Aarøy i lufta midtveis i hattricket

Nå er 39-åringen toppscorer i Tippeligaen.

(Dagbladet): Odd - Aalesund 5-1.

Frode Johnsen var tilbake i landslagstroppen nylig. I dag scoret 39-åringen hattrick da Odd smadret Aalesund og klatret helt til topps på toppscorerlista i Tippeligaen.

- Når du har erfaring inne i 16-meteren, vet du hvordan midtstopperne reagerer på bevegelsene dine. Så da gjør du det motsatte. Det er fordi jeg har trent mye hele livet, tror jeg, og unngått de største skadene. Det er moro fortsatt, det er gleden som driver meg. Også har jeg nok gode gener, sier Johnsen til C More Fotball.

Aalesund tok ledelsen i det 26. spilleminutt ved Leke James, men derfra handlet det om Odd generelt og Frode Johnsen spesielt.

Riktig nok var det Håvard Storbæk som utliknet med en akrobatisk avslutning, og Elbasan Rashani som mer eller mindre punkterte kampen med 3-1-scoringen like før pause.

Knuste Aarøy Men selvsagt var det Frode Johnsen som ble den store profilen i kampen.

Han nikket inn 2-1 etter en corner - merkelig umarkert.

DEN ELDSTE SCORER MEST: Frode Johnsen (t.h.) er eldstemann i Tippeligaen. I dag ble han også toppscorer i serien med hattrick mot AaFK.Her nikker han inn 2-1-målet for Odd. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
DEN ELDSTE SCORER MEST: Frode Johnsen (t.h.) er eldstemann i Tippeligaen. I dag ble han også toppscorer i serien med hattrick mot AaFK.Her nikker han inn 2-1-målet for Odd. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg var enig med Steffen Hagen om å gjøre motsatte bevegelser, og plutselig var jeg alene bak der.

4-1-målet kom etter et innlegg. AaFKs tometersmann Tor Hogne Aarøy ble stående sjanseløs mens Frode Johnsen kom flyende inn bak ham og stanget ballen i mål.

- Jeg hoppa før ham, og da er det vanskelig for ham å komme opp. Det er en vanskelig posisjon for Aarøy, det der, sier Johnsen.

Klem til mamma Til slutt fastsatte han sluttresultatet da han sneik seg inn bak AaFK-forsvarerne og stakk fram et langt bein.

Da alle andre var gått i garderoben etter kampen, tuslet Johnsen rundt og delte ut håndtrykk til supportere på tribunen. Og en rørt mamma fikk en lang og god klem.

- Vi har jo vært gjennom litt i det siste. Det er klart dette er gøy for henne. Men jeg legger ikke ekstra vekt på det, sier Frode Johnsen.

Johnsen mistet broren Dan i en basehoppulykke for under en måned siden.

- Frode fortjener dette, med det han har vært gjennom. I tillegg så er han i så god form. Han er ekstremt smart. Nå  har han selvtillit også, da treffer han, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo

Ung debutant I motsatt ende av banen - og aldersskalaen - hadde skienslaget en debutant i Tippeligaen. Sondre Rossbach (17) sto i mål i sin første seriekamp for a-laget til Odd.

Det gikk meget bra for sønnen til tidligere landslagskeeper Einar Rossbach.

- For min del gikk det over all forventning. Jeg hadde ikke ventet å gjøre det så bra i en debut. Jeg har faktisk vært ganske rolig. Det var noen tanker da jeg fikk vite at jeg skulle spille, men inn mot kamp har jeg vært helt rolig, sier Rossbach til C More Fotball.