Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johnsen må hjem

Espen Johnsen (23) mister Irland-kampen etter å ha fått en lårstrekk på gårsdagens trening. Men Nils Johan Semb holder keeperduellen varm utover våren.

DUBLIN (Dagbladet): Seint i går kveld bekreftet landslagslege Thor Einar Andersen overfor Dagbladet at Johnsen reiser hjem i løpet av dagen.

Lårstrekken vil holde RBK-keeperen på sidelinja i minst ei uke, men maksimalt tre.

- Det rykka til i låret da jeg skulle ta et utspill. Det føles ikke bra, sa en meget nedslått Espen Johnsen til Dagbladet etter treninga i går kveld.

Skaden kommer meget ubeleilig for Johnsen, som virkelig har vært solid mellom RBK-stengene i sesongstarten.

Tippeliga viktig

Men skaden trenger ikke å bli skjebnesvanger med tanke på den viktige EM-kampen mot Danmark 7. juni. For landslagssjef Nils Johan Semb garanterer ikke at den keeperen som står i mål mot Irland i morgen, blir den samme som står i Parken mot Danmark.

- Nei, det trenger absolutt ikke å bli samme mann. Fordelen nå er at alle de tre kandidatene vi har spiller i Tippeligaen. Det gjør det mye lettere å sammenlikne dem med hverandre. Og innsatsen i serien blir derfor det viktigste grunnlaget vi har å vurdere keeperne på, sier Semb til Dagbladet.

- Hva er det viktigste i dine keepervurderinger? - Det er først og fremst Erik Thorstvedt som tar den tette oppfølgingen med hver enkelt. Så diskuterer han det med meg etterpå.

Klar for Danmark

Selv om Johnsen er uaktuell til morgendagens kamp, er det ingen hemmelighet at både Semb og Thorstvedt liker Espen Johnsen som type. Argumentet mot at han skal stå i mål allerede mot Danmark, er rutinen.

- Jeg føler meg klar for å stå mot Danmark. Jeg mener jeg er god nok, og har ambisjoner om å være med på dette nivået, sa Johnsen til Dagbladet.

- Folk i RBK sier du har vokst, og blitt bedre til å kommunisere med forsvaret i det siste?

- Nja. Jeg har jo ikke blitt en god keeper bare på den siste måneden. Men tillit betyr jo mye. Jeg tror heller ikke jeg prater mer enn før, heller mindre. Men jeg gir kanskje klarere beskjeder. I Start-tida prata jeg og ropte altfor mye, smiler han.

Kaptein Holtan

I går var det gemyttlig på treningsfeltet mellom Erik Holtan og Frode Olsen. På den forholdsvis rolige økta var det umulig å vurdere hvem av de to som er i best form om dagen. Men Holtan virker ørlite mer på hugget enn Olsen.

Kanskje naturlig, siden Olsen hittil har vært et førstevalg. Dagbladet skrev i går at flertallet av Tippeliga-keeperne mener at Erik Holtan er den beste keeperen i Norge per dags dato.

- Det er hyggelig det, men det betyr jo ingenting. Det er andre som tar ut laget, smiler Erik Holtan.

Som i går markerte kapteinsbråket i klubblaget Odd, med å trene med et hjemmesnekret kapteinsbind på treninga. Humøret er det i alle fall ingenting å si på i den norske keeperleiren.

Seks mann etteruttatt

Alexander Aas og Frode Johnsen ble i går kveld innkalt til landslagstroppen på grunn av skadesituasjonen. Tidligere er Brede Hangeland, Petter Rudi, Fredrik Winsnes og Steffen Iversen etteruttatt.

SKADD: Espen Johnsen (t.h.) i trening sammen med Erik Holtan og Frode Olsen i går. Johnsen reiser hjem etter å ha pådratt seg en strekk på trening.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media