Johnsen må opereres for kneskader

Alex Ferguson og støtteapparatet i Manchester United går inn for at Ronny Johnsen blir operert for sine vonde knær. I sommer har midtstopperen fra Stokke forsøkt å trene seg frisk, men uten å lykkes.

- Ledelsen i United har bestemt at det går i retning operasjon for Ronnys del, sier landslagslege Lars Engebretsen til NTB.

Han vil ikke utdype uttalelsen, og henviser til at Johnsen selv må komme med flere opplysninger om Uniteds beslutning.

I slutten av mai valgte Manchester United i samråd med Engebretsen å vente med operasjon. Johnsen fikk tidlig diagnosen «jumper's knee», en slitasjeskade som har ført til store smerter i begge knær. Spesielt etter kamper kommer de verste plagene.

At Johnsen nå må igjennom en operasjon, betyr at han vil være borte minst tre-fire måneder fra all klubb- og landslagsfotball. Dermed går han glipp av de viktige EM-kvalifiseringskampene i høst og i tillegg bortimot halve den engelske ligasesongen.

Advarte United

I midten av august ble Johnsen undersøkt av landslagslege Engebretsen i Oslo, og da var konklusjonen at han ikke er blitt markert bedre av opptreningen i sommer. Selv mente Johnsen at det ikke var så veldig store forandringer. Da var han heller ikke sikker på om operasjon var det beste.

- Hvis jeg kan bli bedre på andre måter, vil det være en fordel, sa landslagsstopperen da.

Engebretsen har tidligere advart mot en operasjon.

- Det er bare 60 prosent sjanse for å komme tilbake til tidligere nivå etter en slik operasjon, mente Engebretsen da han fikk United til å avvente situasjonen i vår.

Ronny Johnsen var ikke tilgjengelig for kommentar i ettermiddag.

(NTB)