Johnsen med mot Tunisia

Espen Johnsen er tatt ut i landslagstroppen som møter Tunisia i neste uke. - Spennende, sier RBK-keeperen til Dagbladet.no.

Johnsen sliter med å erobre keeperplassen i Rosenborg, men i den norske landslagstroppen har sørlendingen bitt seg fast. Sammen med Thomas Myhre er han tatt ut som keepere til bortekampen mot Tunisia neste onsdag.

- Spennende, sier Johnsen til Dagbladet.no.

Johnsen har vært med i alle landslagstroppene i år. Han voktet Norges mål i turneringen i Portugal i januar og i ligalandskamen mot Danmark sist, men står fortsatt uten obligatorisk kamp for Norges a-landslag. Kanskje kan den komme i Tunisia?

- Jeg vet ikke, jeg får gjøre det jeg kan, sier han beskjedent.

Selv om han gleder seg over landslagsuttaket er Rosenborg det viktigste for unggutten.

Han legger ikke skjul på at han begynner å bli utålmodig med tanke på spill i RBK-trøya.

- Jeg er ung og er derfor avhengig av å spille kamper for å holde meg stabil, sier Johnsen.

Foreløpig vet han ikke hvem som blir valgt som førstekeeper i Rosenborg. I fjor ble han henvist til benken av Arni Gautur Arason.

- Vi får se hva som skjer, men det er uansett ikke så mye jeg kan gjøre annet enn å stå på. Blir jeg vraket får jeg ta det med stoisk ro, sier Johnsen.

Det var få overraskelser i landslagstroppen Nils Johan Semb tok ut i dag. Bård Borgersen spilte en ny god kamp mot Danmark sist og er fortsatt inne i varmen. Også Ronny Johnsen er med igjen etter det siste skadeoppholdet.

Steffen Iversen var tilbake på banen igjen for Tottenham, men denne landskampen kom for tidlig for trønderen. Tore André Flo, John Carew og Ole Gunnar Solskjær er alle med i troppen.

Vikings Brede Hangeland imponerte alle - inkludert Nils Johan Semb - da Norge møtte Danmark i begynnelsen av måneden, men ble ikke med denne gangen.

Rosenborg, som har med fire mann, er den eneste Tippeliga-klubben med spillere i troppen.

TROPPEN:

Keepere: Thomas Myhre (Besiktas), Espen Johnsen (Rosenborg).

Forsvar: Christer Basma (Rosenborg), Henning Berg (Blackburn), André Bergdølmo (Ajax), Bård Borgersen (Aalborg), Erik Hoftun (Rosenborg), Ronny Johnsen (Manchester United), John Arne Riise (Liverpool).

Midtbane/angrep: Trond Andersen (Wimbledon), John Carew (Valencia), Tore André Flo (Rangers), Eirik Bakke (Leeds), Roar Strand (Rosenborg), Jan Derek Sørensen (Borussia Dortmund), Ole Gunnar Solskjær (Manchester United), Tommy Svindal Larsen (Nürnberg).

(Dagbladet.no)