Johnsen mister vår-sesongen

Marius Johnsen (26) blir neppe klar for seriespill igjen før til høsten.

SKEIKAMPEN (Dagbladet): LSK-spilleren har vært svært uheldig siden han kom til Lillestrøm fra Start i fjor sommer. Johnsen har siden vært forfulgt av skader.

– Det første som skjedde, var jo at jeg pådro meg en strekkskade i en treningskamp før høstsesongen startet. Jeg var i ny klubb og litt for ivrig på å komme tilbake, og slo den opp. Det holdt meg ute i 6–7 uker, sier Johnsen, som fikk med seg noen kamper på høsten, men pådro seg en belastningsskade i kneet.

– Jeg spilte med smerter, og det hemmet jo dessverre spillet mitt, sier Johnsen.

Lang opptrening

Tidlig i desember opererte han kneet, og neste uke kaster han krykkene. Men opptreningsperioden vil bli lang.

– Han er neppe klar før til høsten. Vi håper han kan spille fotball igjen rundt 1. juli, sier Tom Nordlie.

Medisinsk koordinator og fysioterapeut i LSK, Jørn Karlsen, bekrefter dette.

– Vi får evaluere etter hvert, ting avhenger litt av hvordan han reagerer på opptreningen. Men det er neppe realistisk at han kan trene fotball igjen før i juli. Hvis han blir for ivrig kan det ødelegge hele prosessen, sier Karlsen.

SKADEFORFULGT: Marius Johnsen skrev femårskontrakt med LSK i juli. Siden har venstrebacken vært mye skadd og nå er han ute fram til juli. Foto: Scanpix
SKADEFORFULGT: Marius Johnsen skrev femårskontrakt med LSK i juli. Siden har venstrebacken vært mye skadd og nå er han ute fram til juli. Foto: Scanpix Vis mer

Johnsen sier til Dagbladet at han vil være tålmodig og at han kaster krykkene neste uke.

• Les i Dagbladet i dag: LSK-trener Tom Nordlie tror klubber vil brekke nakken på grunn av prisutviklingen på norske spillere.