Johnsen-selskap risikerer konkurs

Eiendomsprosjektet til den tidligere fotballproffen har over en kvart milliard i gjeld.

RISIKERER KONKURS: Ifølge Dagens Næringsliv vil entreprenørselskapet Skanska Norge og datterselskapet Utleiecompagniet slå Johnsens firma Dala as konkurs. Foto: Scanpix
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
RISIKERER KONKURS: Ifølge Dagens Næringsliv vil entreprenørselskapet Skanska Norge og datterselskapet Utleiecompagniet slå Johnsens firma Dala as konkurs. Foto: Scanpix Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skanska Norge vil slå einendomsprosjektet til den tidligere Manchester United-spilleren Ronny Johnsen konkurs.

Det skriver Dagens Næringsliv lørdag.

Johnsen har sammen med Faktor Eiendom bygd et stort kino- og opplevelsessenter I Tønsberg gjennom selskapet Dala as, som i lengre tid har slitt med alvorlige betalingsproblemer.

Ifølge Dagens Næringsliv er pengekrisen nå akutt.

Skanska Norge og datterselskapet Utleiecompagniet har mistet tålmodigheten, og vil mandag slå Dala as konkurs. I tillegg mener 11 andre entreprenører at de har tilsammen 35 millioner til gode hos selskapet. Etter flere måneder med forhandlinger er kreditorene nå lei av å vente.

- Vår tålmodighet er slutt. Vi vil begjære selskapet konkurs, sier advokaten til de 11 entreprenørene, Pål Jensen til Dagens Næringsliv.

Jensen sier at Dala as ikke lenger betaler regningene sine.

- Vi skjønner ikke at det heller ikke betales regninger som alle er enige om, og som er forfalt for flere måneder siden. Det blir rart når selskapet samtidig sier det har penger.

- De sier utbyggingen har gått ut over budsjettanslag og antatte byggekostnader, men ikke engang en ukyndig forbruker kan høres med slikt - og enda mindre en profesjonell utbygger. Våre klienter har fakturert i henhold til det som var avtalt og de bestillinger som ble mottatt. Da må også byggherren gjøre opp for seg, sier Jensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer