Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johnsen-selskap risikerer konkurs

Eiendomsprosjektet til den tidligere fotballproffen har over en kvart milliard i gjeld.

RISIKERER KONKURS: Ifølge Dagens Næringsliv vil entreprenørselskapet Skanska Norge og datterselskapet Utleiecompagniet slå Johnsens firma Dala as konkurs. Foto: Scanpix
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
RISIKERER KONKURS: Ifølge Dagens Næringsliv vil entreprenørselskapet Skanska Norge og datterselskapet Utleiecompagniet slå Johnsens firma Dala as konkurs. Foto: Scanpix Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skanska Norge vil slå einendomsprosjektet til den tidligere Manchester United-spilleren Ronny Johnsen konkurs.

Det skriver Dagens Næringsliv lørdag.

Johnsen har sammen med Faktor Eiendom bygd et stort kino- og opplevelsessenter I Tønsberg gjennom selskapet Dala as, som i lengre tid har slitt med alvorlige betalingsproblemer.

Ifølge Dagens Næringsliv er pengekrisen nå akutt.

Skanska Norge og datterselskapet Utleiecompagniet har mistet tålmodigheten, og vil mandag slå Dala as konkurs. I tillegg mener 11 andre entreprenører at de har tilsammen 35 millioner til gode hos selskapet. Etter flere måneder med forhandlinger er kreditorene nå lei av å vente.

- Vår tålmodighet er slutt. Vi vil begjære selskapet konkurs, sier advokaten til de 11 entreprenørene, Pål Jensen til Dagens Næringsliv.

Jensen sier at Dala as ikke lenger betaler regningene sine.

- Vi skjønner ikke at det heller ikke betales regninger som alle er enige om, og som er forfalt for flere måneder siden. Det blir rart når selskapet samtidig sier det har penger.

- De sier utbyggingen har gått ut over budsjettanslag og antatte byggekostnader, men ikke engang en ukyndig forbruker kan høres med slikt - og enda mindre en profesjonell utbygger. Våre klienter har fakturert i henhold til det som var avtalt og de bestillinger som ble mottatt. Da må også byggherren gjøre opp for seg, sier Jensen.

Prosjektet eies av Faktor Næringseiendom (83 prosent) og Johnsen Invest (17 prosent). Faktor Eiendom har verdsatt sin eierandel i Tønsberg-prosjektet til 319 millioner, Johnsen har betalt 8,5 millioner i selskapet og har sittet som styremedlem der i ti år.

Denne uken ble den tidligere Manchester United-proffen skiftet ut. I begynnelsen av november fratrådte Frank Brekke Larsen også fra sin stilling. Brekke og Johnsen var opprinnelig personene bak prosjektet.

Dala as hadde ved inngangen til 2010 en kortsiktig gjeld på over en kvart milliard kroner, hvor leverandørgjelden utgjorde 27,2 millioner kroner, mens gjeld til kredittinstitusjoner var 221 millioner kroner, skriver DN.

Ronny Johnsen har ikke besvart Dagbladets hendvendelser lørdag morgen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!